Πώς να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιό σας να τρώει σωστά

23 Δεκεμβρίου 2014
To ...savoir vivre στην διατροφή αποκτάται νωρίς και προϋποθέτει εκπαίδευση. Όπως και στα μικρά παιδιά, έτσι και στα ζώα που ζουν μαζί μας, θα πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε σε μια σωστή διατροφή, που θα τους εξασφαλίσει υγεία και ευζωία.  
 
Καταρχήν μην ταλαιπωρήστε, προσπαθώντας να μαγειρέψετε κάτι το εξειδικευμένο. Το πιο πιθανό είναι το κατοικίδιό σας να μάθει να ξεδιαλέγει από το πιάτο του το κρέας και να τρώει μόνο αυτό! Καλύτερα μια βιομηχανοποιημένη τροφή καλής ποιότητας, κατάλληλη για το στάδιο ζωής και το βαθμό δραστηριοτήτων του, παρά ο,τιδήποτε άλλο. 
 
Όσο για την ποσότητα, να θυμάστε ότι αυτή εξαρτάται από την ηλικία και από το σωματικό του βάρος και βέβαια διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της τροφής.  
 
Φροντίστε επίσης κάθε ζώο σας να έχει το δικό του, στο ίδιο πάντα σημείο του σπιτιού, μαζί με ένα μπολ νερού, που θα αλλάζετε τακτικά. Να ταΐζετε το ζώο πάντα τις ίδιες ώρες. Όταν θα δοκιμάσετε να του δώσετε διαφορετική τροφή, κάντε το σταδιακά, αναμειγνύοντάς την με μια τροφή που τρώει ευχάριστα. Όταν μάλιστα είστε σ’ αυτή την διαδικασία μην του δίνετε λιχουδιές ανάμεσα στα γεύματα.
 
Φυσικά, ποτέ μην το ταΐζετε με το ζόρι. Πρώτον το κακομαθαίνετε και δεύτερον του αποδυναμώνετε το βασικό ένστικτο της πρόσληψης της τροφής. Το σημαντικότερο ωστόσο από όλα είναι να μην το ενοχλείτε την ώρα που τρώει. Η ώρα του φαγητού είναι ιερή – τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.
 
Και για να μην σας ενοχλεί...μην του προσφέρετε ποτέ φαγητό την ώρα που εσείς τρώτε. Το φορτώνετε με άχρηστες θερμίδες, ενώ θα συνηθίσει και δεν θα σας αφήνει να τρώτε ποτέ με την ησυχία σας. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο βλέμμα του, απλώς βγάλτε το έξω από το δωμάτιο την ώρα του φαγητού.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές