Απλή Μαγειρική με Xαλούμι & Γιαούρτι!

08 Νοεμβρίου 2016
Ετοιμάσαμε για εσάς δύο υπέροχα πιάτα χρησιμοποιώντας χαλούμι και γιαούρτι! Μια εποχιακή σαλάτα με χαλούμι και μια εύκολη εκδοχή του κλασικού ινδικού πιάτου, κοτόπουλο Tikka Massala!
 

Σαλάτα με ρόδι, χαλούμι και πορτοκάλι

 
Τώρα είναι η εποχή για ρόδι και εμείς το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σαλάτα με χαλούμι στη σχάρα
 
Υλικά: ( Για 4 άτομα)
 
1 χαλούμι (225 γρ.) κομμένο σε φέτες
 
1 ρόδι καθαρισμένο
 
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες και χωρίς τη φλούδα
 
1 ματσάκι ρόκα
 
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
 
1 κουταλιά μέλι
 
1 κουταλιά μουστάρδα σε υγρή μορφή
 
3 κουταλιές μηλόξυδο
 
1 κουταλιά ελαιόλαδο
 
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα shaker ή πλαστικό τάπερ με πώμα βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο. Ανακινούμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά. Αλατοπιπερώνουμε.
 
Παίρνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, και ψήνουμε και από τις δύο μεριές, τις φέτες χαλούμι. 
 
Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε τη ρόκα, τα κομμένα ντοματίνια, τα κομμάτια πορτοκάλι και τις φέτες φινόκιο και περιχύνουμε από πάνω το σος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πιάσει παντού. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες χαλούμι, ρίχνουμε τα σπόρια του ροδιού και σερβίρουμε.   
 
Halloumi salad

Εύκολο κοτόπουλο Tikka masala

Υλικά: ( Για 4 άτομα)
 
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
 
5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
 
1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
 
Αλάτι, πιπέρι
 
½ φλ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
 
1 λεμόνι
 
3 κ.σ. φυτικό λάδι
 
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
 
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
 
1 κ.γ. σκόνη garam masala
 
1 κ.σ. τούρμερικ σε σκόνη
 
¾ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
 
1 κ.γ. αλεύρι
 
2 κ.γ. πάστα ντομάτας
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το μισό τζίντζερ και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, μια κουταλιά φυτικό λάδι, το μισό χυμό από το λεμόνι, μια κουταλιά γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε ξανά να πιάσει η μαρινάδα παντού. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε κάποιες ώρες στο ψυγείο, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε το υπόλοιπο τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (τούρμερικ, garam masala και τσίλι) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε, βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την κρατάμε στο πλάι.
 
Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς ψηλή και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τους κύβους κοτόπουλου. Ψήνουμε, γυρίζοντας το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί παντού αλλά να είναι ακόμα μαλακό. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα, προσθέτουμε το αλεύρι και το υπόλοιπο στραγγιστό γιαούρτι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα και την πάστα ντομάτας και τα αφήνουμε όλα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε ή ακόμα και χυμό λεμόνι. Έτοιμο!
 
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
 
Chicken Tikka
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές