Ώρα για πίτσα!

25 Ιουνίου 2016
Εαν είστε μπροστά από την τηλεόραση και παρακολουθείτε τα αθλητικά γεγονότα ή ακόμα αν είστε στη βεράντα με φίλους, ένα από τα πιο εύκολα φαγητά να φτιάξετε και που πάει τέλεια με παγωμένη μπίρα ή κρασι είναι η πίτσα.
 
Πιο κάτω θα βρείτε τρεις ιδέες για πίτσες.
 
Για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη, στις Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ θα βρείτε έτοιμη ζύμη για πίτσα που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αν την ανοίξετε σε όποιο σχήμα θέλετε ή ακόμα να αγοράσετε έτοιμες στρογγυλές βάσεις για πίτσα. 
 

Η Μεσογειακή!

Αν σας αρέσει το αυγό στην πίτσα, τότε η κλασική Egg Florentine, με σπανάκι και αυγό μελάτο στη μέση, είναι ότι πρέπει. 
 
Υλικά ( Για δύο πιτσες)
 
4  ζουμερές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
80 γρ. baby σπανάκι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
125 γρ. μοτσαρέλλα, κομμένη  σε λωρίδες
4 μεγάλα φρέσκα αυγά
 
 
Εκτέλεση
 
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, χαράζοντας τη φλούδα τους με έναν σταυρό, βάζοντας τις ακολούθως μέσα σε ένα μπολ και περιχύνοντας από πάνω, ζεστό νερό. Σουρώνουμε το νερό μετά από 2-3 λεπτά και η φλούδα θα αφαιρεθεί εύκολα. Τρίβουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και τη ρίγανη. 
Ακολούθως ζεματίζουμε το σπανάκι, μουλιάζοντας το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη. Αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει και μετά το στραγγίζουμε, αφαιρώντας την επιπλέον υγρασία. 
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.  Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα ή χρησιμοποιούμε μια από τις έτοιμες ανοικτές στρογγυλές πίτσες. Απλώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Ακολούθως προσθέτουμε το μαγειρεμένο σπανάκι και από πάνω βάζουμε μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και τις λωρίδες μοτσαρέλας. Βάζουμε τις πίτσες, πάνω σε λαδόκολλα, στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε το φούρνο και σπρώχνουμε προσεκτικά, τα toppings μακριά από το κέντρο μέχρι να δημιουργήσουμε ένα κενό. Σε αυτό το κενό, σπάζουμε ένα αυγό. Επιτρέφουμε τις πίτσες στο φούρνο για να τελειώσει η διαδικασία. Θα χρειαστεί περίπου ακόμα 6-7 λεπτά, αναλόγως του πόσο μελάτο θέλουμε το αυγό.  
 
 
The Mediterranean
 

Η Ιταλική!

Μια υπέροχη πίτσα με ιταλικό ταμπεραμέντο, με τραγανό μπέικον, αγκινάρα και ρικότα. Σε αυτή τη πίτσα, δεν βάζουμε σάλτσα ντομάτας.
 
Υλικά
 
200 γρ. τυρί ρικότα ή αναρή
400 γρ. καρδιές αγκινάρας ( συσκευασμένες, στραγγισμένες)
50 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση και χωρίς κουκούτσι
6 λωρίδες μπέικον κομμένες σε τετραγωνάκια
 
Εκτέλεση
 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα ή χρησιμοποιούμε μια από τις έτοιμες ανοικτές στρογγυλές πίτσες. Απλώνουμε από πάνω τη ρικότα και ακολούθως σκορπίζουμε παντού τις αγκινάρες, τις ελιές, το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.  Βάζουμε την πίτσα, πάνω σε λαδόκολλα, μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η βάση της πίτσας. Πασπαλίστε από πάνω λίγο βασιλικό ή οποιαδήποτε άλλα βότανα της επιλογής σας!
 
The Italian

Η Kυπριακή!

 
Το χαλλούμι είναι ένα από τα τυριά που δεν λιώνουν και έτσι το κάνει ιδανικό για πίτσα. Ας φτιάξουμε μια, με κυπριακό ταμπεραμένο.
 
Υλικά (Για 1 μεγάλη πίτσα)
 
4 ζουμερές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
125 γρ. μοτσαρέλλα, κομμένη σε λωρίδες
¼ χαλλούμι, κομμένο σε κυβάκια
5-6 κομμάτια λούντζα κομμένα σε κυβάκια
 
Εκτέλεση
 
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, χαράζοντας τη φλούδα τους με έναν σταυρό, βάζοντας τις ακολούθως μέσα σε ένα μπολ και περιχύνουμε από πάνω ζεστό νερό. Σουρώνουμε το νερό μετά από 2-3 λεπτά και η φλούδα και αφαιρεθεί εύκολα. Τρίβουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και τη ρίγανη. 
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.  Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα ή χρησιμοποιούμε μια από τις έτοιμες ανοικτές στρογγυλές πίτσες. Απλώνουμε πάνω το μείγμα της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Ακολούθως απλώνουμε την μοτσαρέλα και σκορπίζουμε παντού στην πίτσα τα κυβάκια χαλλούμι και λούντζα. Βάζουμε την πίτσα, πάνω σε λαδόκολλα, μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η βάση της πίτσας. Γαρνίρετε από πάνω λίγο βασιλικό ή οποιαδήποτε άλλα βότανα της επιλογής σας!
 
 
The Cypriot
 
Tip: Αν δεν έχετε ντομάτες σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα για μακαρονάδες ως βάση ή σάλτσα ντομάτας Passata ή ακόμα ψιλοκομμένες ντομάτες ( σκέτες ή με κρεμμύδι) προσθέτοντας μετά τα μπαχαρικά.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές