Νηστίσιμη μακαρονάδα με σολομό και μπιζέλι

06 Δεκεμβρίου 2016

Εάν νηστεύετε και εάν τρώτε ψάρι, αυτή η συνταγή για μακαρονάδα με σολομό και μπιζέλι, είναι νοστιμότατη και πανεύκολη να την φτιάξετε!

 

Υλικά ( Για 4 άτομα)

1 πακέτο  μακαρόνια  (όποιο είδος θέλετε)

½ κιλό μπιζέλι κατεψυγμένο

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

½ κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό σολομό (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

Μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε ζεστό νερό, για 8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, μέχρι να γίνουν al dente. Τα τελευταία 3-4 λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε το μπιζέλι.

Όταν τελειώσουμε, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και το μπιζέλι και κρατάμε 3 κ.σ. από το υγρό στα οποία τα βράσαμε.

Καθώς ψήνονται τα μακαρόνια, ετοιμάζουμε το σολομό. Απομακρύνουμε οποιοδήποτε πάγο εάν είναι κατεψυγμένος, βάζοντας τον κάτω από κρύο νερό. Σκουπίζουμε με χαρτί.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλείφουμε με πινέλο και τις δύο μεριές του σολομού, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι και ψήνουμε, χωρίς πώμα, τη μια μεριά για περίπου 3-4 λεπτά τη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κουνάμε περιστασιακά το τηγάνι για να μην κολλήσει ο σολομός. Γυρίζουμε το σολομό από την άλλη μεριά και κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνοντας ταυτόχρονα την ένταση της φωτιάς στο μέτριο. Εάν ο σολομός είναι κατεψυγμένος, ψήνουμε για ακόμα 6-8 λεπτά, ή εάν είναι φρέσκος, για 3-4.

Βάζουμε τα μακαρόνια, το μπιζέλι και το υγρό που φυλάξαμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σπάζουμε το σολομό σε τετράγωνα κομμάτια, αφαιρούμε το δέρμα ( εάν έχει) και τον προσθέτουμε στη μακαρονάδα. Τα ψήνουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές