My Sweet Valentine

10 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά ( για 12 cupcake)

250 γρ. αλεύρι

230 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

250 ml ξινή κρέμα (sour cream)

125 ml γάλα

 45 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

20 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 

Για το frosting

115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

230 γρ. κρεμώδες τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, κτυπούμε σε ένα μεγάλο μπολ, το βούτυρο και τη ζάχαρη, για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Κτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα. Προσθέτουμε τη ξινή κρέμα, το γάλα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας. Σταδιακά, κτυπάμε μέσα το μείγμα του αλευριού σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα. Προσοχή, μην κτυπήσετε υπερβολικά το μείγμα. Αυτό το μείγμα, το βάζουμε στις θήκες του σκεύος ψησίματος των cupcake ( στις οποίες έχουμε ήδη τοποθετήσει τα χάρτινα θηκάκια), γεμίζοντας την κάθε θήκη στα 2/3.

Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι, όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στα cupcake, να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε τα red velvet cupcakes από το σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Φτιάχνοντας το frosting:

Κτυπάμε το βούτυρο και το κρεμώδες τυρί μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Σταδιακά, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να είναι γλυκό όσο το θέλετε.

Βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα cupcake. Αν θέλουμε τοποθετούμε μικρές διακοσμητικές καρδούλες, για να μπούμε στο κλίμα του Αγίου Βαλεντίνου! 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές