Κουνούπια, stop!

14 Ιουλίου 2019

Ξεφορτωθείτε το στάσιμο νερό

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καθόλου στάσιμο νερό στο χώρο σας π.χ. σε παιχνίδια που έχουν μείνει στο γκαζόν, βάσεις κάτω από τα γλάστρες σας ή σε ανοικτούς σκουπιδοτενεκέδες. Λίμνες, παιδικές πισίνες και σημεία που δεν έχουν αποστραγγιστεί καλά, μπορούν επίσης να προσελκύσουν τα κουνούπια. Από την άλλη, ένα σημείο του κήπου σας για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε είναι η πισίνα. Αν έχει αρκετό χλώριο και το φίλτρο λειτουργεί, τα κουνούπια δεν θα την πλησιάζουν.

Χρησιμοποιείστε καφέ

Ο χρησιμοποιημένος αλεσμένος καφές είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την απομάκρυνση των κουνουπιών.  Χύστε τον καφέ σε οποιοδήποτε στάσιμο νερό στο χώρο σας. Μόλις το κάνετε αυτό, τα αυγά κουνουπιών που βρίσκονται στο νερό θα εμφανιστούν στην επιφάνεια και θα πεθάνουν αυτόματα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Ντυθείτε κατάλληλα

Φορέστε ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, τα οποία όμως καλύπτουν τους αγκώνες και τα πόδια σας. Τα κουνούπια έλκονται στα σκουρόχρωμα ρούχα, οπότε φορέσετε υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα όπως λευκό, μπεζ και παστέλ αποχρώσεις!

Χρησιμοποιήστε λάδι λεβάντας

Τα κουνούπια δεν μπορούν να αντέξουν τη δυνατή μυρωδιά του λαδιού λεβάντας. Άρα αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάσετε λάδι λεβάντα στα δωμάτιά σας.  Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε λίγο στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σας.

Μην ξεχνάτε το δεντρολίβανο!

Πάρτε μερικά κλωνάρια  δεντρολίβανο και κάψτε τα. Η μυρωδιά που παράγεται όταν καίγεται θα απομακρύνει τα κουνούπια από το χώρο.

Ή ... την μπύρα!

Στα κουνούπια δεν αρέσει η μυρωδιά του αλκοόλ. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα ποτήρι μπύρας στο χώρο. Θα τα κρατήσει μακριά!

Τοποθετήστε κεριά ή φανάρια.

Αν έχετε ξένους στη βεράντα ή τον κήπο, δημιουργήστε ατμόσφαιρα και απομακρύνετε τα κουνούπια, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κεριά. Υπάρχουν κεριά φτιαγμένα με κερί που περιέχει citronella η οποία απωθεί τα κουνούπια. Ωστόσο, ψάξτε για κερί που περιέχει geraniol, ένα συστατικό, πιο αποτελεσματικό από τη citronella.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές