Ενυδάτωση τώρα!

27 Ιανουαρίου 2019

Τα αφυδατωμένα χέρια και γενικά η επιδερμίδα, είναι σύμπτωμα του χειμώνα. Για να το αποφύγετε, σας δίνουμε τρεις εύκολες συνταγές ώστε να φτιάξετε τις δικές σας ενυδατικές κρέμες χεριών και σώματος στο σπίτι!

 

Κρέμα χεριών Αμύγδαλο

Υλικά:

¼ φλ. κερί μέλισσας

½ φλ. λάδι αμυγδάλου

½ φλ. λάδι καρύδας

¼ φλ. ροδόνερο

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το κερί μέλισσας σε χαμηλή φωτιά μέσα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ½ φλ. λάδι αμυγδάλου, ανακατεύουμε μέσα μετά το ½ φλ. λάδι καρύδας και τέλος το ¼ φλ. ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χύνουμε το τελικό προϊόν μέσα στο δοχείο, καθώς είναι ακόμα ζεστό γιατί αν κρυώσει, θα στερεοποιηθεί.

Κρέμα χεριών Καρύδα

Υλικά:

4 κ.σ. κερί μέλισσας

2 κ.σ. βούτυρο αβοκάντο

8 κ.σ. λάδι καρύδας

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και το κερί μέλισσας. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει η κρέμα. Την χύνουμε σε ένα δοχείο. Περιμένουμε να στερεοποιηθεί και μετά την χρησιμοποιούμε.

 

Κρέμα χεριών και σώματος Καρύδα

Υλικά:

¼ φλ. λάδι καρύδας

⅛ φλ. βούτυρο shea

⅛ φλ. βούτυρο κακάο

1 κ.γ. χυμός aloe vera

1 κ.σ. υγρό λάδι της επιλογής σας ( π.χ. Γλυκό αμύγδαλο, jojoba κλπ.)

5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια ( προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο shea, το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο μέχρι να λιώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα, το χυμό aloe, το υγρό λάδι και τα αιθέρια έλαια. Ανακατεύουμε καλά. Όταν ομογενοποιηθεί μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές