Κινόα η πολύτιμη

29 Ιανουαρίου 2015
Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Ο λόγος για την κινόα, η οποία φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή». Αν και συνήθως κατατάσσεται στα δημητριακά, η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη. Άρα ποιος ο λόγος να μην την εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά αν έχουμε ευαισθησία στην γλουτένη; Πώς; Ας μαγειρέψουμε μαζί ένα Κινόα "ριζότο", που θα σας κάνει να την λατρέψετε...
 
Θα χρειαστείτε
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι κινόα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
Πάμε...
Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό (3 φλιτζ. περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει η κινόα ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. 
 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές