Κάθε μέρα, είναι Μέρα της Γης

22 Απριλίου 2016
Η 22 Απριλίου, έχει καθιερωθεί ως η Μέρα της Γης. Εμείς, τιμώντας, τη Γη, που πολλές φορές την έχουμε ως δεδομένο, σας δίνουμε μερικές ιδέες για να προστατέψετε αλλά και για να την τιμήσετε.
 
Φυτεύουμε:  Το πράσινο, δεν ομορφαίνει μόνο την καθημερινότητα μας. Είναι απαραίτητο για μια πιο ποιοτική ζωή. Έτσι αρχίστε να φυτεύετε! Στον κήπο σας, στην βεράντα σας. Όσο πιο πολλοί φυτεύουμε, τόσο πιο μεγάλη διαφορά θα κάνουμε στο περιβάλλον. Τα δέντρα μας βοηθούν να αναπνέουμε καθαρό αέρα, αφού απορροφούν μυρωδιές και μολυσμένα αέρια. 
 
Συγυρίζουμε τα ντουλάπια μας και δωρίζουμε ρούχα: Μια ακόμη μορφή ανακύκλωσης, που θα κάνει ταυτόχρονα καλό στο περιβάλλον. Πώς; Σκεφτείτε απλά ότι η παραγωγή ρούχων και παπουτσιών απαιτεί ενέργεια και νερό. Ταυτόχρονα υπάρχει πολύς κόσμος που δεν μπορεί να αγοράσει ρούχα. Άρα γιατί να μην δώσετε ρούχα που δεν φορέσατε για χρόνια σε κόσμο που το έχει ανάγκη , γιορτάζοντας έτσι τη Μέρα της Γης;
 
Γινόμαστε χορτοφάγοι ή vegan για μια μέρα: Αν είστε ήδη χορτοφάγοι ή νηστεύετε, αυτό το tip δεν είναι για σας. Φανταστείτε όμως, αν τρώτε κρέας και δεν φάτε για μια μέρα και αν αυτό το κάνουν χιλιάδες κόσμος για μια μέρα, τη Μέρα της Γης, πόσο καλό θα κάνετε στο περιβάλλον. Ο λόγος είναι ότι η παραγωγή βοδινού κρέατος, ευθύνεται (ανά θερμίδα) για την απελευθέρωση στο περιβάλλον πενταπλάσιας ποσότητας αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εξαπλάσιου αζώτου, το οποίο ρυπαίνει τα νερά. 
 
Πάμε περπάτημα στη φύση: Μια βόλτα, στα δάση του Τροόδους ή ακόμα και ένας περίπατος σε ένα πάρκο στην πόλη, είναι ένας υπέροχος εορτασμός της Μέρας της Γης. Βγείτε έξω, αναπνεύστε καθαρό αέρα, νιώστε τον ήλιο στα μαγουλά σας, χορτάστε βιταμίνη D! 
 
Χρησιμοποιούμε eco-friendly τσάντες για τα ψώνια μας: Γνωρίζετε πως η πλαστική τσάντα για τα ψώνια, παράγεται σε ένα μόνο δευτερόλεπτο, δεν την χρησιμοποιούμε για περισσότερο από 20 λεπτά και μπορεί να μολύνει το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια; Γι αυτό το λόγο, προστατεύουμε το περιβάλλον χρησιμοποιώντας την ειδική τσάντα για τα ψώνια που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα METRO. Μια κομψή και ανθεκτική τσάντα, φιλική στο περιβάλλον, αφού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Προσφέρεται σε δύο μεγέθη και μπορείτε να την πάρετε με 200 πόντους από την METROcard ή να την αγοράσετε για 2 ευρώ.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές