Zουμερό χοιρινό μπέικον με πουρέ πατάτας

28 Αυγούστου 2023
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά
  • 6 - 8 φέτες από χοιρινό μπέικον (πανσέτα), 800γρ. περίπου

Για τη μαρινάδα 

  • 4 κουταλιές (40ml) ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. (100γρ.) μέλι
  • 1 κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο) σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ φλ. (110ml) σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)

Για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες 
  • 1 φλ. (200γρ.) βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
  • 1 φλ. (100γρ.) τυρί τσένταρ τριμμένο

Για το γαρνίρισμα

  • φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια
Εκτέλεση

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό. Γυρίζουμε το κρέας για να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. 
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό από τη βρύση να τις καλύψει καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, το πιπέρι και τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Βάζουμε το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε με ένα φουέ (χτυπητήρι).
Παράλληλα, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο για να έρθει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Γυρίζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-30 λεπτά. 
Σερβίρουμε το χοιρινό με τον πουρέ, ραντίζουμε με τη σάλτσα από το ταψί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές