Σήμερα γιορτάζει ο μπαμπάς!

16 Ιουνίου 2019

Η τρίτη Κυριακή του Ιούνη, είναι επίσημα η Ημέρα του Πατέρα. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες ώστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί του εκείνη τη μέρα!

 

1. Πηγαίνετε για ψάρεμα

Εκμεταλλευτείτε το καλοκαίρι και περάστε μαζί μια μέρα στη θάλασσα. Το ψάρεμα με τον μπαμπά είναι μια κλασική δραστηριότητα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα κατάστημα σπορ & ψαρέματος, να αγοράσετε καλάμια και τα συναφή, να πακετάρετε το γεύμα και να ξυπνήσετε νωρίς για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Και ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να φανείτε τυχεροί και να πιάσετε ψάρια!

2. Επισκεφθείτε ένα ιστορικό χώρο

Εάν στον πατέρα σας αρέσει η ιστορία, επισκεφθείτε ένα μουσείο, ένα μνημείο πολέμου ή ένα ιστορικό χώρο στην περιοχή σας. Σίγουρα είναι κάτι που θα τον ενθουσιάσει! Μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε σάντουιτς και σνακ ώστε μετά να απολαύσετε παρέα ένα πικ-νικ!

3. Πηγαίνετε για ποδηλασία

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια ποδηλασίας όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ώρα με τον μπαμπά σας την Ημέρα του Πατέρα. Μπορείτε να ποδηλατήσετε στον ποταμό Πεδιαίο στη Λευκωσία, κατά μήκος των Φοινικούδων στη Λάρνακα, στο Μώλο στη Λεμεσό και στο κέντρο της Πάφου, αρχίζοντας από το λιμανάκι. Από την άλλη, αν εσείς και ο μπαμπάς έχετε ποδήλατα για ειδικές διαδρομές, μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, ακολουθώντας τις ποδηλατικές διαδρομές της Κύπρου που αναφέρονται στο www.visitcyprus.com.

4. Δημιουργήστε κάτι μαζί

Ο μπαμπάς ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του στο γκαράζ φτιάχνοντας πράγματα; Μπορείτε να χτίσετε μαζί ένα παγκάκι για να κάθεστε έξω στον κήπο, ένα ωραίο ξύλινο σπιτάκι για πουλιά και ούτω καθεξής. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, μπορούν να πάρουν πινέλα και μπογιές για να διακοσμήσουν τις δημιουργίες του μπαμπά.

5. Πηγαίνετε πεζοπορία

Αν ο μπαμπάς σας είναι όπως οι περισσότεροι μπαμπάδες, σημαίνει πως αγαπά την ύπαιθρο. Σχεδιάστε ένα μονοπάτι πεζοπορίας που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια. Ψάξτε για σχόλια διαδρομών στη διεύθυνση www.visitcyprus.com για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τα μικρότερα παιδιά, ώστε ο μπαμπάς να μην καταλήγει να τα μεταφέρει στην πλάτη του!

6.  Οργανώστε μια βραδιά σινεμά

Από την άλλη, μπορείτε απλά να μείνετε στο σπίτι και να χαλαρώσετε! Παραγγείλετε ή κάνετε την αγαπημένη πίτσα του μπαμπά και παρακολουθείστε όλοι μαζί οικογενειακή ταινία. Είναι η ιδανική κατάληξη μιας φανταστικής Ημέρας του Πατέρα!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές