Υπέροχα ατομικά cheesecake με φράουλες, χωρίς ψήσιμο στο φούρνο

14 Μαρτίου 2017
Δεν ξέρετε πώς να καταπολεμήσετε τις ενίοτε μελαγχολικές σας στιγμές; Δοκιμάστε κάτι γλυκό! Γιατί δεν φτιάχνετε μικρά ατομικά cheesecake με φράουλες, για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας; Ανησυχείτε για τις μαγειρικές σας ιδιότητες; Μην ανησυχείτε! Γι’ αυτή την συνταγή, δεν θα χρειαστείτε φούρνο!
 
Υλικά ( Για 4 ατομικά γλυκά)
 
4 γυάλινα ατομικά μπολ
250 γρ. φρέσκιες φράουλες
1 κουτί από τα αγαπημένα σας μπισκότα, σκέτα ( π.χ. τύπου Digestive)
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. Light κρεμώδες τυρί (cream cheese) 
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ φλ. γιαούρτι
 
 
Εκτέλεση
 
 
1. Για την κρούστα
Σε ένα μπολ λιώνουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμιγνύουμε μέσα τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύομε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο του κάθε μπολ, προσέχουμε να είναι ίσιο και το πιέζουμε ελαφρά με τα δάκτυλα μας ώστε να κολλήσει κάτω. Αυτό θα  πρέπει να καλύπτει το 1/3 του γυάλινου μπολ.
 
 
2. Για το Cheesecake 
Σε ένα μπολ, μετρίου μεγέθους, με ένα μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε καλά το κρεμώδες τυρί με την ζάχαρη άχνη, ώσπου το μείγμα να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι. Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ακολούθως, βάζουμε ίσες ποσότητες από το μείγμα, σε κάθε μπολ, αφήνοντας περίπου 1/3 χώρου, όπου εκεί θα τοποθετήσουμε τις φράουλες. ( Tip: Αν θέλετε. μπορείτε να προσθέσετε μια στρώση από φράουλες, πάνω στην κρούστα πριν βάλετε το κρεμώδες μείγμα του cheesecake και ξανά πάνω από το μείγμα.)
 
 
3. Για το topping
Αφού έχουμε πλύνει καλά τις φράουλες, τις κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις φέτες με τη ζάχαρη και ακολούθως τις αφήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα,  λίγο σιροπώδες. Μετά, απλώνουμε τις φράουλες, σε ίσες ποσότητες στα μπολ. Όταν έχουμε τελειώσει, βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να τα σερβίρουμε. Ακούγεται υπέροχο γλυκό, ε; 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές