Ιδέες για Πίνακες Οργάνωσης

16 Σεπτεμβρίου 2017

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη και η επιστροφή στην καθημερινότητα και στο αυστηρό πρόγραμμα, είναι μια πραγματικότητα. Για να σας κάνουμε τη ζωή – και τη μέρα – πιο εύκολη, σας δίνουμε ιδέες για δημιουργία πινάκων οργάνωσης! Θα χρειαστείτε μόνο ένα μαύρο πίνακα και κιμωλίες ή ένα λευκό πίνακα και τους κατάλληλους μαρκαδόρους.


Στην Κουζίνα


Δεν είναι εύκολο να ετοιμάζετε κάθε μέρα βραδινό και μεσημεριανό. Για να οργανωθείτε καλά, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα οργάνωσης στην κουζίνα! 


Πρώτα απ’ όλα θα τοποθετήσετε ένα μεγάλο πίνακα στην κουζίνα σας. Θα τον χωρίσετε οριζόντια στις 7 μέρες της βδομάδας και ακολούθως θα τραβήξετε 4 κάθετες γραμμές ώστε να δημιουργήσετε τις κατηγορίες ΜΕΡΑ/ΠΡΩΙΝΟ/ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ/ΒΡΑΔΙΝΟ. Αν δεν θέλετε να προγραμματίσετε το πρωινό, μπορείτε απλά να τραβήξετε τρεις γραμμές.


Για κάθε μέρα και για κάθε γεύμα θα προγραμματίζετε μέρες πριν τι θα φάτε όλοι. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα μπορείτε για πρόγευμα να έχετε γάλα με δημητριακά, για μεσημέρι όσπρια, για βράδι τοστ με τυρί και την Κυριακή, για πρωί ομελέτα, το μεσημέρι φαγητό στα κάρβουνα και το βράδι ρύζι με λαχανικά.


Με αυτό τον τρόπο η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη, αφού καταρχάς θα μπορείτε να προγραμματίσετε τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, θα μπορείτε να τα προετοιμάζετε χωρίς να χάνετε ώρα να σκέφτεστε τι θα μαγειρέψετε, θα μπορείτε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και επίσης, πολύ σημαντικό, όλη η οικογένεια θα γνωρίζει τι φαγητό έχει στο τραπέζι καθημερινά και θα μπορεί να προτείνει αγαπημένα πιάτα.

Στο δωμάτιο των παιδιών


Το καθημερινό διάβασμα, το πήγαινε-έλα στα ιδιαίτερα μαθήματα, χρειάζονται και αυτά οργάνωση ώστε τα παιδιά σας να επωφελούνται όσο το δυνατόν καλύτερα από προγραμματισμένη μελέτη και εσείς, να μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας μαζί τους.


Κρεμάστε ένα πίνακα  και χωρίστε τον στις 5 εργάσιμες μέρες της βδομάδας, ή 6 αν τα παιδιά σας πάνε ιδιαίτερα μαθήματα και το Σάββατο. Εκεί μπορείτε να γράψετε τις εργασίες που πρέπει να παραδώσουν, τα διαγωνίσματα που θα έχουν καθώς και τα ιδιαίτερα μαθήματα του απογεύματος. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα έχετε μια συνολική εικόνα της βδομάδας των παιδιών σας αλλά τα παιδιά σας θα αρχίσουν να μαθαίνουν να προγραμματίζουν επίσης τη ζωή τους ώστε να απολαμβάνουν τον ελεύθερο τους χρόνο καλύτερα.

Στο διάδρομο 


Οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να γίνονται από όλους, ειδικά όταν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε ένα σημείο στο διάδρομο, αναρτήστε ένα πίνακα , χωρίστε τον κάθετα στις 7 μέρες της βδομάδας και οριζόντια σε στα ονόματα της οικογένειας ( μπαμπάς, μαμά και το καθένα από τα παιδιά).

Μπορείτε να γράψετε πχ. Στο Σάββατο «συγύρισμα δωματίου» στα κουτάκια που αναλογούν στο κάθε παιδί, στο Δευτέρα «σφουγγάρισμα» από όποιο μπορεί να το κάνει κλπ. Και τη Κυριακή μπορείτε να γράψετε «Εκδρομή» και να ισχύει για όλους!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές