Ενυδάτωση τώρα!

11 Ιουνίου 2018

Με συχνή απολέπιση

Η τακτική απολέπιση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας το καλοκαίρι. Ιδανικά πρέπει να γίνεται 2-3 φορές τη βδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Αγοράστε την κρέμα απολέπισης που σας ταιριάζει ή φτιάξτε τη δική σας στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μια από τις συνταγές που έχουμε στο blog μας.

Με καθημερινή ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση, το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η τακτική ενυδάτωση του προσώπου και το σώματός σας, μέρα και νύκτα. Αγοράστε ενυδατικές κρέμες, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της επιδερμίδας, αφού βοηθά να διατηρηθεί η ενυδάτωση και να ρυθμιστεί η αναγέννηση των κυτταρικών ιστών.

Με σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας

Μετά από μια κουραστική μέρα, όταν επιστρέψετε σπίτι, πρέπει αμέσως να αφαιρέσετε το μέικ-απ και το αντιηλιακό. Για να το κάνετε αυτό, θα χρησιμοποιήσετε σαπούνι, υγρό ή μπάρα. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το σωστό σαπούνι. Αυτά με έντονο άρωμα, αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία της ξήρανσης της. Ψάξτε για σαπούνια με πλούσιο αφρό και χωρίς ή λίγο άρωμα.

Πίνοντας μπόλικο νερό

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Η κατανάλωση μπόλικης ποσότητας νερό, είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χρόνο και σίγουρα, πολύ περισσότερο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αν βαριέστε να πίνετε νερό, προσθέστε του γεύση, βάζοντας μέσα από φέτες λεμονιού, φρέσκο δυόσμο μέχρι φέτες αγγουριού.

Κάνοντας καλή διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για υγιή επιδερμίδα, αφού προσφέρει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα φρέσκα φρούτα και τα πράσινα λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα όσο αφορά στην ενυδάτωση του σώματος και του προσώπου μας, αφού είναι πλούσια σε υγρά, έχουν πολλές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Βάζοντας αντιηλιακό

Σε μια χώρα όπως η Κύπρος όπου έχουμε ήλιο, σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου, ένα ποιοτικό αντιηλιακό πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας.  Για το καλοκαίρι αγοράστε, ένα αντιιδρωτικό αντιηλιακό, με ενυδατικά στοιχεία και δείκτη προστασίας SPF 30+. Απλώστε το στο πρόσωπο και τα σημεία του σώματός σας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, τουλάχιστον 15 ή 30 λεπτά πριν βγείτε έξω και ξαναβάλτε, μετά από επαφή με νερό ή μετά την άσκηση.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές