Σπιτικές μπάρες!

20 Μαΐου 2018

Σε αντίθεση με τις μπάρες γκρανόλας, οι μπάρες πρωτεΐνης δεν περιέχουν συνήθως πρόσθετα ζάχαρης. Από την άλλη, είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη κάτι που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Μπάρες πρωτεΐνης με κράνμπερι και αμύγδαλα

Υλικά ( 8 μερίδες)

2 φλ. αμύγδαλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκέτα, καβουρδισμένα, με αλάτι ή ανάλατα)

2/3 φλ. δημητριακά από ρύζι

2/3 φλ.  αποξηραμένα κράνμπερι

½ φλ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη

4 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλας

Εκτέλεση

Σε ένα μακρόστενο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και το αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τα δημητριακά από ρύζι, τα κράνμπερι, τις νιφάδες καρύδας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το μέλι και τη βανίλια. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια-ψηλή φωτιά μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήνουμε το σος να βράσει για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Το σος θα κάνει φουσκάλες εύκολα, οπότε παρατηρείτε το. Όταν είναι έτοιμο, το χύνουμε πάνω από το μείγμα των αμυγδάλων και το ανακατεύουμε πολύ γρήγορα ώστε όλο το σος να πάει παντού στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε και το πιέζουμε μέσα στο σκεύος, ώστε να είναι ίσο το ύψος παντού. Αφήνουμε τις μπάρες  να κρυώσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να φθάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προσεκτικά, σηκώνουμε τη λαδόκολλα από το ταψί και την μεταφέρουμε – μαζί με τις μπάρες – σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε τις μπάρες στο σχήμα που θέλουμε. Τις βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τις φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είναι έτοιμες να τις φάμε.

Οι μπάρες θα διαρκέσουν μέχρι 10 μέρες. Ή αν τις βάλετε στην κατάψυξη, θα διαρκέσουν μέχρι 3 μήνες.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές