Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

24 Ιανουαρίου 2020
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά
350γρ. Egg noodles
1 κ.σ. σησαμέλαιο
500γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 καρότο, τριμμένο
½ κεφαλή μικρού λάχανου, τριμμένη
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλου
¼ φλ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. Oyster sauce
Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Σουσάμι σοταρισμένο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα egg noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό, για περίπου 7-8 λεπτά. Σπρώχνουμε το κοτόπουλο στη μια άκρη του τηγανιού και στην άλλη άκρη προσθέτουμε σκόρδο, τζίντζερ, καρότο και λάχανο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. 
Ταυτόχρονα κάνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, με ένα σύρμα χτυπάμε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας και το oyster sauce. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και προσθέτουμε τα ψημένα noodles. Ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι πριν σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές