Γκρανόλα με γιαούρτι και φρούτα του δάσους

09 Οκτωβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Μερίδες 2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά
Για την Γκρανόλα 
100 γρ Άοσμο λάδι, η λάδι καρύδας  
100 γρ μελί 
½ κ.σ. κανέλλα 
½ κ.σ. αλάτι 
300 γρ βρόμη 
100 γρ αμύγδαλο φιλέ 
100 γρ σταφίδες 
100 γρ μούρα goji
50 γρ φουντούκια  
 
Για το γιαούρτι 
450 γρ στραγγιστό γιαούρτι 
2 κ.σ. μελί 
1 μοσχολεμονο χυμό & ξύσμα 
½  πορτοκάλι χυμό & ξύσμα 
 
Φρουτα του δάσους  
Μούρα
Ρόδι 
Φρούτα του πάθους
Φύλα δυόσμου   
Εκτέλεση
Σε μια μπολ προσθέτουμε το λάδι, μέλι, κανέλα το αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε την βρόμη,  το αμύγδαλο φιλέ, τις σταφίδες, τα μούρα goji και τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε  καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα με μια σπάτουλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα (να είναι ίσο παντού).
Ψήνουμε στους 150C για περίπου 20 λεπτά.
 
Στα 10 λεπτά ανοίγουμε για να ανακατέψουμε την γκρανόλα στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με το μέλι. Προσθέτουμε τα ξύσματα από το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό τους. 
Κόβουμε τα φρούτα μας στη μέση και  τα γαρνίρουμε από πάνω. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές