Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Υγείας με 4 εύκολους τρόπους

07 Απριλίου 2016
Στις 7 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Υγείας και για να την γιορτάσουμε, σας δίνουμε 4 εύκολα tip που εφαρμόζοντας τα στην καθημερινότητα σας, θα νιώσετε σίγουρα πιο υγιής και θα έχετε περισσότερη ενέργεια!
 

1. Δώστε γεύση στο νερό

 
Θα γνωρίζετε ήδη πως η κατανάλωση νερού είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Από την άλλη, πολλές φορές ξεχνάμε να πιούμε νερό. Ένας τρόπος για να γίνει αυτή η συνήθεια απολαυστική και να αυξήσετε την κατανάλωση νερού, είναι να του δώσετε…γεύση! Σε μια κανάτα μπορείτε να προσθέσετε φρούτα ή λαχανικά, μπόλικο νερό και να τη βάλετε στο ψυγείο. Το νερό σας θα αποκτήσει ενδιαφέρον και θα σας ελκύει να το απολαμβάνετε. Μπορείτε για παράδειγμα να συνδυάσετε:
 
  • Φέτες Αγγούρι-Φύλλα Δυόσμου-Φέτες Λεμόνι. Αυτός είναι ένας τρόπος για αποτοξίνωση και για την πολυπόθητη μείωση του λίπους γύρω από την κοιλιά. Αν θέλετε, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ.
  • Φέτες Αχλάδι-Λίγα μούρα- δενδρολίβανο, ένας συνδυασμός που μειώνει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο.
  • Φέτες Μήλου – Μια κουταλιά Κανέλα, ένας τέλειος συνδυασμός για αποτοξίνωση.

2. Κοιμηθείτε!

 
Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για το πόση ώρα πρέπει να κοιμόμαστε το βράδυ, αφού ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, εντούτοις, εκείνα τα 30 λεπτά που θα πάτε πιο νωρίς για ύπνο θα κάνουν στον οργανισμό σας πιο καλό από ότι νομίζετε. Καταρχάς,  θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας. Η έλλειψη ύπνου, σας κάνει να επιζητείτε τροφές με περισσότερο αλάτι, ζάχαρη και λίπος για να πάρετε γρήγορα – και λάθος- ενέργεια. Δεύτερον, δίνοντας την ευκαιρία στο σώμα σας να κοιμάται και να ξεκουράζεται, μειώνετε τις πιθανότητες για χρόνιες παθήσεις όπως καρδιακά προβλήματα, ψηλή πίεση, διαβήτη και εγκεφαλικό.
 

3. Εντάξτε την κίνηση στη ζωή σας

 
Είμαστε φτιαγμένοι για να χρησιμοποιούμε το σώμα μας και δυστυχώς ο σημερινός τρόπος ζωής δεν βοηθά. Ήδη γνωρίζετε πως το να καθόμαστε, είτε όταν δουλεύουμε ή στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, κάνει πολύ κακό στον οργανισμό. Προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας την κίνηση. 30 λεπτά κίνησης ή καλύτερα γρήγορου περπατήματος ( σε ένα από τα πάρκα της πόλης, στην εξοχή μακριά από το καυσαέριο), 3-5 φορές την εβδομάδα, αλλά ιδανικά κάθε μέρα. Όπου μπορείτε, περπατήστε αντί να οδηγήσετε π.χ. περπατήστε στη δουλειά, για καφέ, σε εστιατόριο. Επιλέξτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ. Αν δουλεύετε, ανά μισάωρο, αφήστε την οθόνη και περπατήστε λίγο. Όταν θα πηγαίνετε κάπου παρκάρετε λίγο πιο μακριά και περπατήσετε.
 

4. Δημιουργείστε ένα μικρό κήπο

 
Τώρα είναι ο καιρός που φυτεύουμε λουλούδια στις βεράντες μας. Γιατί όχι και αρωματικά που θα νοστιμεύουν το φαγητό σας; Σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, φυτέψτε βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν, άνηθο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Όλα αυτά, θέλουν μπόλικο ήλιο, σωστής ποιότητας χώμα και αρκετό νερό. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να έχετε φρέσκα και χωρίς συντηρητικά αρωματικά στο σπίτι σας.
 
 
 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές