Για ένα σπίτι χωρίς σκόνη!

04 Οκτωβρίου 2019

Συγυρίστε τα πατώματα
Μπορεί τα πατώματα να φαίνονται απλά ακατάστατα, αλλά μην αγνοείτε σωρούς ρούχων, παιχνιδιών, περιοδικά, βιβλία ή οτιδήποτε άλλο στο πάτωμα. Όταν τα συγυρίσετε και τα βάλετε στη θέση τους, θα απομακρύνετε και την σκόνη που έχει μαζευτεί γύρω ή μέσα τους.

Τινάξτε έξω
Όταν ξεσκονίζετε και χτυπάτε  χαλιά και μαξιλάρια, να το κάνετε έξω.

Πως να ξεσκονίζετε
Τα καθαριστικά από φτερά επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση με τη σκόνη και την “μεταφέρουν” ουσιαστικά αλλού γύρω από το σπίτι σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή ένα υγρό απορροφητικό για να σκουπίσετε τις επιφάνειες.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω
Καθαρίστε πρώτα τις υψηλότερες επιφάνειες και συνεχίστε προς τα κάτω, ώστε να μαζεύετε τη σκόνη που πήγε κάτω.

Πώς να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα σωστά
Η ηλεκτρική σκούπα είναι μεγάλος σύμμαχος σας στον πόλεμο κατά της σκόνης. Πόσο συχνά πρέπει να σκουπίζετε εξαρτάται από το πόσοι είστε στο σπίτι σας. Ο γενικός κανόνας είναι να κάνετε κάθε δωμάτιο σχολαστικά μία φορά την εβδομάδα, στη συνέχεια να περνάτε τις πιο πολυσύχναστες περιοχές κάθε δεύτερη μέρα.

Διατηρήστε τα πατώματα των ντουλαπιών σας καθαρά
Μαζί με το κρεβάτι σας, η ντουλάπα σας μπορεί επίσης να μαζεύει σκόνη. Τα υφάσματα, τα μαλλιά και τα σωματίδια από την επιδερμίδα σας, καταλήγουν εκεί. Έτσι, αν διατηρείτε ένα καθαρό ντουλάπι (ειδικά το πάτωμα του), αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τη σκόνη στο σπίτι σας.

Καλλωπίστε τα κατοικίδια ζώα σας
Το τακτικό βούρτσισμα των κατοικίδιων σας (στην αυλή ή έξω από το σπίτι, αν είναι δυνατόν) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σκόνης, της μούχλας και των μαλλιών που μπορούν να αφήσουν τα κατοικίδια σας.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές