Φανταστική Πάβλοβα με φράουλες

19 Μαΐου 2017
linkedin
Μερίδες
10-12 κομμάτια
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
4 ώρες, της 20 λεπτά
Υλικά
5 ασπράδια αυγού μετρίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. φρέσκιες φράουλες
225 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λίτρο φρέσκια κρέμα
2 κ.σ. corn flour
3 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας/ 3 σακουλάκια βανίλια σε σκόνη
2 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη για την κρέμα
3 φύλλα λαδόκολλες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120C. Κτυπάμε τα ασπράδια αυγού στο μίξερ και ταυτόχρονα προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και το ένα σακουλάκι βανίλια ή λίγο από το απόσταγμα. Συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι το μείγμα, να γίνει μαλακό και αφράτο. Ελέγχουμε με τα χέρια μας να δούμε αν είναι μαλακή η μαρέγκα. Προσθέτουμε το corn flour και το ξύδι. Σημείωση, προσθέτουμε τα δύο τελευταία υλικά με μια σπάτουλα, αφού η μαρέγκα έχει ήδη γίνει. 
Πάνω σε μια λαδόκολλα σχεδιάζουμε έναν μέτριο κύκλο και χύνουμε την μαρέγκα μέσα σε αυτό τον κύκλο. Ψήνουμε για μια ώρα στο φούρνο. Όταν τελειώσει, το αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για την κρέμα 
Κτυπάμε την φρέσκια κρέμα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας το υπόλοιπο απόσταγμα βανίλιας και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα, αλλά αφήνουμε 8 ολόκληρες πίσω για τη διακόσμηση. Ανακατεύουμε τις κομμένες φράουλες μέσα στο μείγμα. Ακολούθως απλώνουμε το μείγμα πάνω στην μαρέγκα, διακοσμούμε με τις ολόκληρες φράουλες και βάζουμε την πάβλοβα στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές