Ελαφριά Πατατοσαλάτα

26 Μαΐου 2014

Ανοιξιάτικο αλλά και καλοκαιρινό δροσερό πιάτο, που δεν βαραίνει το στομάχι και τρώγεται ωραιότατα είτε σόλο είτε ως συνοδευτικό σε κρεατικά.

Υλικά:

6-7 μέτριες πατάτες

1 μικρή πράσινη πιπεριά (γλυκιά)

1 πιπεριά Φλωρίνης

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κούπα καλαμπόκι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τις καλύψει. Αλατίζουμε γενναιόδωρα και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι). Τις στραγγίζουμε, τις στεγνώνουμε απαλά με χαρτί κουζίνας κι όταν κρυώσουν αρκετά, τις κόβουμε σε κυβάκια ή φέτες. Τις αραδιάζουμε στη σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε φετούλες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βράζουμε σύμφωνα με τη συσκευασία το καλαμπόκι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη σαλατιέρα κι ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, αναμειγνύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μας. Μπορούμε να πειράξουμε κατά βούληση τις δόσεις. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και την αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να δροσίσει. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές