Δροσιστικό επιδόρπιο με φρούτα και ζελέ!

04 Ιουλίου 2017
Αν έχετε πεθυμήσει κάτι γλυκό και αν δεν θέλετε να ψήσετε στον φούρνο, τέτοιες ζεστές μέρες που είναι,  αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο με φρούτα και ζελέ είναι ότι πρέπει, και τα παιδιά θα το λατρέψουν!
 
Υλικά ( για 4 άτομα)
 
2 πακέτα ζελέ ( φράουλα ή κεράσι)
1 πακέτο ζελέ, κίτρινο ( π.χ. μπανάνα ή λεμόνι)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, χαμηλά λιπαρά
Διάφορα φρούτα κομπόστα
 
Εκτέλεση:
 
Αρχίζουμε με τη βάση, φτιάχνοντας το κίτρινο ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όμως, αντί να χρησιμοποιήσουμε νερό, αντικαθιστούμε με στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια κρέμα.
 
Ακολούθως, με ένα κουτάλι, απλώνουμε το μείγμα σε μια γυάλινη βαθουλή πιατέλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
 
Ταυτόχρονα αδειάζουμε τα φρούτα κομπόστα σε ένα σουρωτήρι, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στο πλάι.
 
Ετοιμάζουμε τα δύο πακέτα κόκκινου ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Αφού το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, περιχύνουμε το υγρό κόκκινο ζελέ, πάνω από την παγωμένη βάση γιαουρτιού. Το αφήνουμε λίγο εκτός ψυγείου να κρυώσει κι άλλο. Παίρνουμε τα κομμένα φρούτα και τα τοποθετούμε μέσα στο υγρό κόκκινο ζελέ. Ξαναβάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει και το κόκκινο ζελέ. Έτοιμο για σερβίρισμα!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές