Μπισκοτάκια με corn flakes και φυστικοβούτυρο

26 Ιανουαρίου 2016
 
Πρωτότυπες μπουκιές που θα σας συνεφέρουν στο λεπτό από κάθε είδους… υπογλυκαιμία!
 
Θα χρειαστούμε: (για περίπου 25 κομμάτια)
 
½ κούπα (κρυσταλλική) ζάχαρη
 
½ κούπα φυστικοβούτυρο
 
3 κούπες δημητριακά corn flakes
 
½ κούπα corn syrup
 
2 κ.σ. βούτυρο
 
για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
 
80-85γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
 
Πάμε…
 
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι χύνουμε τη ζάχαρη και το corn syrup και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ζωηρά να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 
Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τα corn flakes μας κι ανακατεύουμε να σκεπαστούν από την πηχτή σως. Εναλλακτικά, για να μην σπάσουν τα δημητριακά μας, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ κι από πάνω χύνουμε το κολλώδες σιρόπι του φυστικοβούτυρου. Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας αντικολλητικό χαρτί ή σιλπάτ και με τη βοήθεια ενός κουταλιού (ή δύο) παίρνουμε από το μπολ μπουκίτσες-μπουκίτσες και τις αραδιάζουμε στο λαδόχαρτο. Αν θέλουμε, τις πατικώνουμε λιγάκι με το πίσω μέρος του κουταλιού. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και… 1, 2… πάμε!
 
προαιρετικά: Αν θέλουμε να… ενισχύσουμε τις μπουκίτσες μας, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ή εναλλακτικά, σε κατάλληλο μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα μας για 30’’ στο microwave. Αφού κρυώσουν τα μπισκοτάκια, τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές