Φυσική ανακούφιση από τον ήλιο!

14 Αυγούστου 2020

Αλόη Βέρα
Όσον αφορά το έγκαυμα από τον ήλιο, οι περισσότεροι καταφεύγουν στην αλόη βέρα. Είναι η πιο κοινή φυσική θεραπεία για τα εγκαύματα και επιπλέον είναι ένα φυτό που μπορείτε να διατηρείτε πολύ εύκολα στο σπίτι. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς κόψτε τα φύλλα του φυτού και πιέστε το διαυγές τζελ που βρίσκεται μέσα. Απλώστε το τζελ της αλόης απευθείας στο έγκαυμα, ιδανικά μετά από ένα δροσερό μπάνιο ή ντους.

Ξύδι
Χρησιμοποιήστε άσπρο αποσταγμένο ξύδι ή μηλόξυδο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το απλώσετε στην επιδερμίδα σας: 1) Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ξύδι και νερό και ψεκάστε την επιδερμίδα σας. 2) Μουλιάστε μια πετσέτα σε ξύδι, στύψετε την και χτυπήστε απαλά τις περιοχές των εγκαυμάτων. 3) Κάντε ένα δροσερό μπάνιο στη μπανιέρα, και βάλτε μέσα λίγο ξύδι.

 


Γιαούρτι
Μια αγαπημένη και πολύ αποτελεσματική θεραπεία. Απλώστε κρύο γιαούρτι στο έγκαυμα για 10 λεπτά για να βοηθήσετε την καμένη επιδερμίδα να επουλωθεί. Προτιμήστε κρύο απλό γιαούρτι, που περιέχει πολλά προβιοτικά τα οποία θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των φυσικών στρωμάτων της επιδερμίδας σας και θα μπορέσει να απλώσετε μια λεπτή στρώση πάνω από το ηλιακό έγκαυμα. Το ελληνικό οργανικό γιαούρτι θα ήταν μια καλή επιλογή γιατί χάρη στο γαλακτικό οξύ του, θεωρείται αντιφλεγμονώδες.

Τσάι
 Γεμίστε μια κανάτα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα τρία φακελάκια μαύρου τσαγιού. Το ταννικό οξύ και η θεοβρωμίνη στο μαύρο τσάι βοηθούν στην απομάκρυνση της θερμότητας από το έγκαυμα. Άλλες ενώσεις στο τσάι, που ονομάζονται κατεχίνες βοηθούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση της βλάβης της επιδερμίδας. Σε μια πιο σοβαρή περίπτωση εγκαύματος από τον ήλιο, μπορείτε επίσης να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό και να μουλιάστε μέσα φακελάκια τσαγιού και να καθίσετε μέσα.

Φλούδες πατάτας
 Αυτή είναι μια παλιά θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα και που αναφέρεται σε πολλά παλιά κείμενα. Οι φλούδες της πατάτας παρέχουν πολλή απαραίτητη υγρασία και επιπλέον έχουν φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση της καμένης επιδερμίδας.

Αγγούρι
 Για να θεραπεύσετε την επιδερμίδα σας και να μειώσετε τη θερμοκρασία της χρησιμοποιήστε το μπλέντερ σας. Βάλτε μέσα ένα παγωμένο αγγούρι και χτυπήστε το μέχρι να έχετε ένα είδος πουρέ σε μια ομαλή σύσταση και στη συνέχεια εφαρμόστε το στις καμένες περιοχές. Θα μπορούσατε επίσης να απλώσετε τριμμένα ή κομμένα αγγούρια στα βλέφαρα και την επιδερμίδα που έχουν καεί για τοπική ανακούφιση.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές