Επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα

04 Σεπτεμβρίου 2020

Ρυθμίστε ξανά τον ύπνο σας

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, φροντίστε να ρυθμίσετε ξανά το πρόγραμμα του ύπνου σας. Αρχίστε να κοιμάστε νωρίτερα ώστε να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για ποιοτικότερο ύπνο, προσπαθείτε να έχετε τις κατάλληλες συνθήκες στο υπνοδωμάτιο. Φροντίστε να μην μπαίνει πολύ φως, έχοντας  κουρτίνες ή blind που δημιουργούν καλή συσκότιση, το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας να έχει φρέσκο αέρα και μείνετε μακριά από τις φωτεινές οθόνες του κινητού, του τάμπλετ και της τηλεόρασης λίγο πριν πάτε για ύπνο.  Ο καλός και ποιοτικός ύπνος θα βοηθήσει το σώμα σας να αλλάξει ρυθμούς ομαλότερα και να σας επαναφέρει στην απαιτητική καθημερινότητα.

Προετοιμαστείτε από το βράδυ

Για να μην τρέχετε το πρωί καλό είναι να προγραμματιστείτε από το βράδυ. Ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε στο γραφείο, αν θα πάτε γυμναστήριο μετά τη δουλειά, ετοιμάστε τη τσάντα σας, ρυθμίστε την καφετιέρα σας ώστε μόλις ξυπνήσετε να έχετε φρέσκο μυρωδάτο καφέ και γράψτε στην ατζέντα σας όλα όσα πρέπει να κάνετε την επομένη.

Επίσης η προετοιμασία σας θα ήταν καλά να περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής σας για την επομένη. Για παράδειγμα, ετοιμάστε υγιεινά σνακ για να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως φρούτα, ψιλοκομμένα λαχανικά με χούμους ή βραστά αυγά. Αυτά τα σνακ απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία, αλλά θα σας κρατήσουν γεμάτους και ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας - πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να θέλετε να φάτε σνακ με ζάχαρη και λιγότερο υγιεινές επιλογές που μπορεί να έχετε συνηθίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επίσης γεμίστε το ψυγείο σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Αν έχετε αυτές τις ομάδες τροφίμων στην κουζίνα σας σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό όταν πεινάσετε να επιλέξετε πιο υγιεινά σνακ.

Βάλτε το νερό δυναμικά στην καθημερινότητά σας

 Συχνά όταν είμαστε εκτός της καθημερινότητας μας ξεχνάμε να πίνουμε νερό. Γεμίστε ένα παγούρι με νερό (ιδανικά χωρητικότητας από 500ml και άνω) σε θερμοκρασία δωματίου και πίνετε συχνά. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου δεν είναι μόνο πιο εύκολο να το πιείτε αλλά επίσης μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα το σώμα σας. Σημειώστε, ότι εάν χρειάζεστε πραγματικά να ενυδατωθείτε, πιείτε νερό καρύδας ή προσθέστε μερικούς ηλεκτρολύτες στο μπουκάλι με το νερό σας. Τέλος, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό λεμονιού έτσι ώστε να  ξεκινήσετε πραγματικά τη διαδικασία ενυδάτωσης.

 

Μπείτε σε ρουτίνα γυμναστικής

Εάν έχει πολύ καιρό να πάτε γυμναστήριο, τότε μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά για παράδειγμα, κάνοντας γρήγορο βάδην, χαλαρό τρέξιμο και μικρά διαλείμματα. Μην κλείσετε αμέσως μια δύσκολη τάξη για την πρώτη σας μέρα στο γυμναστήριο. Δεν θα αισθανθείτε τόσο καλά κατά τη διάρκεια ή μετά από αυτήν την τάξη, οπότε πάρτε το πιο χαλαρά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε κάποιες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας και να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό.

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας

Μην λιμοκτονήσετε κάνοντας διατροφή μόνο με χυμούς  ή τρώγοντας μόνο σαλάτες. Επειδή τρώγατε πολλά ανθυγιεινά φαγητά στις διακοπές σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει ξαφνικά να πίνετε μόνο χυμούς ή να τρώτε μόνο σαλάτα ή να παραλείψετε τα γεύματα, για να χάσετε κιλά και να ξεφουσκώσετε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επανέλθετε στις κακές συνήθειες και τρώτε φαγητά που δεν πρέπει. Αντ 'αυτού, προγραμματίστε μεγάλα υγιεινά γεύματα, τα οποία θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα και αφήστε λίγο χώρο για τσιμπήματα. Οι σαλάτες μπορεί να είναι μέρος αυτής της εξίσωσης.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές