Back to School: Για μια ομαλή…προσγείωση!

07 Σεπτεμβρίου 2016
Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν τελειώσει και τα παιδιά μας ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολεία.
 
Αυτή η αλλαγή, από το ανέμελο, σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, είναι πολύ φυσικό να τους προκαλεί μια αγωνία και ένα άγχος. Με αυτά τα tip μπορούμε να κάνουμε την μετάβαση στη νέα σχολική χρονιά, πιο ανώδυνη. Αγαπητοί γονείς, διαβάστε:
 

Προετοιμάστε τους για το…άγνωστο

 
Η πρώτη μέρα στο σχολείο, σημαίνει νέα δασκάλα, νέα τάξη, νέα ύλη, ίσως νέους συμμαθητές. Πολλά καινούρια πράγματα ξαφνικά, ακόμα και για τα παιδιά που δεν είναι πρωτάκια! Αυτό που θα ήταν καλό να κάνετε είναι να διαβεβαιώσετε τα παιδιά σας, ότι είναι πολύ φυσιολογικό το άγχος που νιώθουν, ότι το άγνωστο όντως προκαλεί μια αγωνία και ότι αυτό το συναίσθημα που έχουν, θα καταλαγιάσει σε λίγες βδομάδες.
 

Ακούστε τα

 
Αυτό το άγχος και η αγωνία που έχουν, είναι καλά να τα μοιραστούν  μαζί σας. Ακούστε τι έχουν να πουν, ρωτήστε τους να σας πουν για την πρώτη μέρα, για τους συμμαθητές, για το/τη διπλανό τους, για τη δασκάλα τους. Εάν ανησυχούν για κάτι, ρωτήστε τους, τι περιμένουν να συμβεί και προτείνετε τους λύσεις ώστε να νιώσουν καλύτερα. Δώστε στο παιδί σας χώρο, να μοιραστεί μαζί σας τους φόβους του και να μοιραστεί μαζί σας, ότι έχει στο μυαλό του. Ανοίξετε συζήτηση χαλαρά, καθώς το βοηθάτε να κάνει μπάνιο, καθώς ψωνίζετε μαζί στο ΜΕΤΡΟ, καθώς τρώτε στο τραπέζι. Να νιώσει ότι ξεκινάτε παρέα μια νέα καθημερινότητα.
 

Επιβραβεύστε τα!

 
Και επειδή το άγχος, θα παραμένει για λίγες μέρες, σκαρφιστείτε ένα δωράκι που θα τους δώσετε όταν καταφέρουν να «επιβιώσουν» της πρώτης μέρας και βδομάδας στο σχολείο! Αυτά τα βραβεία, μπορούν να είναι από μια έξοδος στο σινεμά ( και κέρασμα, ποπ κορν!), ένα ωραίο βιβλίο, να ψήσετε μαζί το αγαπημένο τους κέικ μέχρι μια Κυριακή στην παραλία, αφού ο Σεπτέμβρης προσφέρεται.
 

Συναντήσεις με συμμαθητές

 
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, κανονίστε επισκέψεις σε σπίτια αγαπημένων του συμμαθητών ή παιχνίδια μαζί τους στο πάρκο. Με αυτό τον τρόπο, θα ξαναβρεί τους αγαπημένους του φίλους. Έτσι η πρώτη μέρα στο σχολείο, θα ξεκινήσει παρέα με τους οικείους φίλους που έχει ξαναβρεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
 

Προγραμματίστε μαζί το σχολικό κολατσιό

 
Συζητείστε τι θα ήθελε να τρώει στο διάλειμμα, τι του αρέσει, προτείνετε εσείς τις δικές σας υγιεινές παραλλαγές, πηγαίνετε για ψώνια μαζί στο ΜΕΤΡΟ.  Εάν το παιδί σας είναι πρωτάκι, ετοιμάστε μαζί από το προηγούμενο βράδι την σχολική τσάντα. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος, να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά ως… σύμμαχοί του!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές