Μια γεύση από Χριστούγεννα

21 Δεκεμβρίου 2017

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας αυτά τα υπέροχα μπισκότα με τζίντζερ!

Υλικά ( Για 48 μικρά ή 24 μεγάλα)

150 γρ. βούτυρο, μαλακό

¼ φλ. γεμάτο, μαλακή καφέ ζάχαρη

3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 ½ κ.γ. καυτό νερό

2 φλ. αλεύρι

3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. allspice

 

Για το γλάσο

1 αυγό, το ασπράδι

2 φλ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C. Απλώνουμε σε 2-3 ταψιά, λαδόκολλα. Κτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι σφένδαμου μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό χρώμα και να γίνει κρεμώδες. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαγειρική σόδα και το καυτό νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου μαζί με αλεύρι, τζίντζερ, κανέλα και allspice. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά και δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Αν δεν θα χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα, μπορείτε να φυλάξετε όσο θέλετε και να το αφήσετε στο ψυγείο για μια βδομάδα ή να το βάλετε στην κατάψυξη για όσο θέλετε.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και απλώνουμε το κάθε κομμάτι, σε πάχος 5 χιλιοστών, απλώνοντας λίγο αλεύρι πάνω στον πλάστη όταν πρέπει ( αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πολύ αλεύρι γιατί αυτό θα ξηράνει το μείγμα). Κόβουμε τη ζύμη στα σχήματα που επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας τα καλούπια που θέλουμε. Τα μεταφέρουμε προσεκτικά πάνω στις λαδόκολλες αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα στα μπισκότα αφού θα μεγαλώσουν με το ψήσιμο. Όση ζύμη περισσεύει την πλάθουμε σε μπάλα, την απλώνουμε και δημιουργούμε μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στους δίσκους. Τα μπισκότα θα σκληραίνουν όσο κρυώνουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να έρθει η στιγμή που θα βάλουμε το γλάσο.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα, μέχρι και 5 μέρες πριν τα σερβίρουμε ( θα μαλακώσουν λίγο μόλις προστεθεί το γλάσο). Για να φτιάξουμε το γλάσο, κτυπάμε ελαφρά το ασπράδι αυγού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε για 10 λεπτά. Βάζουμε το γλάσο μέσα σε κορνέ και το απλώνουμε πάνω στα μπισκότα. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε κορδέλα ή ότι άλλη διακόσμηση θέλουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές