1. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να βγάλουν τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε το ξηρό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, την αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
2. Πιέζουμε λίγο το μείγμα με τα χέρια μας για να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους οι ντομάτες και να έχουμε ένα δεμένο μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει και να αναμιχθούν τα αρώματα.
3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζουμε κενέλ με 2 κουτάλια της σούπας και βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι. Θα έχουμε σύνολο 35-40 ντοματοκεφτέδες.
4. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για 2 λεπτά, να ροδίσουν από τη μία πλευρά και γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε ζεστούς.