Ντοματοκεφτέδες με χαλλούμι

06 Ιουνίου 2025
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
80'
Υλικά
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2/3 φλ. (120γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. (50γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. (25γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. (20γρ.) φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά (2γρ.) αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
  • ½ κουταλάκι (1γρ.) μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές (30γρ.) σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 συσκευασία (200γρ.) χαλλούμι τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
  • 1 φλ. (150γρ.) αλεύρι Φαρίνα 00 ή για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση

1. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να βγάλουν τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε το ξηρό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, την αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

 

2. Πιέζουμε λίγο το μείγμα με τα χέρια μας για να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους οι ντομάτες και να έχουμε ένα δεμένο μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει και να αναμιχθούν τα αρώματα.

 

3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζουμε κενέλ με 2 κουτάλια της σούπας και βάζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι. Θα έχουμε σύνολο 35-40 ντοματοκεφτέδες.

 

4. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για 2 λεπτά, να ροδίσουν από τη μία πλευρά και γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε ζεστούς.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές