5 τρόποι να αποφύγετε την ηλίαση

16 Ιουλίου 2016
Αυτές τις μέρες, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα επίπεδα και τον ήλιο να καίει, ο κίνδυνος για ηλίαση είναι ένα καθημερινό πρόβλημα. Εμείς σας δίνουμε 5 απλούς τρόπους να το αποφύγετε. 
 

1.  Μακριά από τον ήλιο

Το πρώτο και πρωταρχικό μέλημα είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Ποιες ώρες; Μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα. Μείνετε σε τόπους με σκιά, με σταθερή δροσερή θερμοκρασία. Εάν βρίσκεστε στην πόλη και έχετε ελεύθερο χρόνο, κάντε μια βόλτα σε mall, απολαύστε καφέ σε ένα cafe με κλιματισμό και ιδανικά, πηγαίνετε σε ένα από τα πάρκα με πολλά δέντρα.
 

2.  Ντυθείτε κατάλληλα

Αυτό σημαίνει πως δεν θα φορέσετε, μαύρα, σκουρόχρωμα και ρούχα με συνθετικές ίνες. Προτιμήστε ρούχα με ανοικτό χρώματα ενώ ιδανικά είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από 100% βαμβάκι ή λινό. Και όσο πιο χαλαρά πάνω σας, τόσο περισσότερο θα αφήνετε τον αέρα να κυκλοφορεί στο σώμα σας. Αν κυκλοφορείτε έξω, μην παραλείψετε να φορέσετε καπέλο.
 

3.  Το νερό, νεράκι

Αυτό είναι μια από τις λέξεις-κλειδιά στην αντιμετώπιση και την πρόληψη τόσο της ηλίασης όσο και της επιβίωσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! Θα ήταν καλά να καταναλώνετε όσο πιο πολύ νερό μπορείτε, ιδανικά 2 λίτρα υγρών την  μέρα ( αυτή η ποσότητα περιλαμβάνει και καφέδες με μέτρο φυσικά, φρέσκους χυμούς, smoothies ακόμα και νερό detox με συνταγές που σας δώσαμε σε προηγούμενο post).
 

4.  Προσοχή στα φάρμακα! 

Αν λαμβάνετε φάρμακα πρέπει ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα με αυτά που λαμβάνονται για καρδιακές παθήσεις.  Κάποια από αυτά τα φάρμακα, εμποδίζουν την ικανότητα του σώματος να ενυδατώνεται και να κατεβάζει τη θερμοκρασία του. Είναι καλό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας η τον φαρμακοποιό που σας προμηθεύει αυτά τα φάρμακα.
 

5.  Πάρτε το χαλαρά

Είναι  καλόκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι επικίνδυνα ψηλές. Άρα αποφύγετε να γυμνάζεστε ώρες και μέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Επίσης δουλειές όπως μετακινήσεις επίπλων, κηπουρική κλπ. είναι καλά να γίνονται ώρες που η θερμοκρασία βρίσκεται σε πιο χαμηλά επίπεδα.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές