5 λόγοι για να αγαπήσεις τις τροφές ολικής άλεσης!

08 Φεβρουαρίου 2015
Δεν έχεις ακόμα δοκιμάσει τις τροφές ολικής αλέσεως; Ε, τότε δες τι πρέπει να ξέρεις γι’ αυτές, που θα σε πείσουν να τις εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου... 
 
1. Θωρακίζουν την καρδιά: Όλες οι έρευνες συνηγορούν στο ότι όσοι καταναλώνουν τροφές ολικής αλέσεως καθημερινά, τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα, μειώνουν τα επίπεδα της C αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), η οποία μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση των αρτηριών, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος. 
 
2. Μείωση λίπους: Αν ακολουθείς μια διατροφή πλούσια στα εν λόγω προϊόντα, θα μπορέσεις πιο εύκολα να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικό επίπεδο, λόγω του ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και σε σύνθετους υδατάνθρακες, που σε κρατάνε χορτασμένο/η για περισσότερη ώρα (σ.σ. τέρμα λοιπόν στις κούρσες στο ψυγείο για τσιμπολογήματα). 
 
3. Μειώνουν το σάκχαρό μας: Εάν έχεις βάλει για τα καλά τα τρόφιμα ολικής αλέσεως στη διατροφής σου, τότε θα ενταχθείς στο 38% των ανθρώπων που έχει μικρότερη πιθανότητα να υποφέρει από διαβήτη, αφού οι τροφές αυτές επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα διατηρώντας τα σε υγιή επίπεδα.
 
4. Υγιές πεπτικό σύστημα: Το κριθάρι και η βρώμη περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, ενώ το σιτάρι και η σίκαλη μη διαλυτές. Και οι δύο κατηγορίες βοηθούν σημαντικά στην κινητικότητα του εντέρου κι αν φροντίσεις να τις εντάξεις και τις δύο στη διατροφή σου, θα έχεις ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. 
 
5. Αντικαρκινική δράση: Η ουσία Inositol Pentakisphosphate (IPP), που υπάρχει στα δημητριακά ολικής αλέσεως, καταστέλλει ένα ένζυμο που προωθεί την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και παράλληλα δυναμώνει τη δράση φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται κατά του καρκίνου των ωοθηκών και των πνευμόνων.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές