7 τρόποι να διώξετε τα κουνούπια

08 Ιουνίου 2016
Τώρα που είναι καλοκαίρι, όλοι υποφέρουμε από κουνούπια στο σπίτι. Σας προτείνουμε 7 τρόπους για να απολαύσετε τις νύκτες και τις μέρες σας χωρίς κουνούπια!
 
  1. Τα κουνούπια, χρειάζονται νερό για την αναπαραγωγή τους. Φροντίστε, να αδειάζετε ή να καθαρίζετε συχνά όλες τις πηγές στάσιμου νερού στο σπίτι και την αυλή σας π.χ. μπολ με νερό των κατοικίδιων σας, αυλάκια, σκουπίδια και κάδους ανακύκλωσης, λιμνούλες στον κήπο κλπ.
  2. Ποιος δεν αγαπάει την υπέροχη λεβάντα; Το ξέρατε όπως πως τα κουνούπια την μισούν; Βάλτε μια σταγόνα αιθέριο λάδι λεβάντα σε μια κορδέλα και ακολούθως δέστε την γύρω από ανοικτά παράθυρα. Τα κουνούπια δεν θα τολμήσουν να μπουν στο σπίτι σας!
  3. Ανακατέψτε περίπου 30 σταγόνες αιθέριο λάδι λεβάντας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα καλά στην επιδερμίδα σας. Όχι μόνο θα μυρίζετε υπέροχα, θα εμποδίσετε τα κουνούπια από το να προσγειωθούν πάνω σας!
  4. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμίξτε αιθέριο έλαιο βανίλιας μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το στα σημεία που βρίσκεστε π.χ. στο καθιστικό, στο τραπέζι της βεράντας, στο υπνοδωμάτιο σας. Η μυρωδιά της βανίλιας θα απομακρύνει τα κουνούπια.
  5. Είναι καλοκαίρι, ο κήπος και το μπάρμπεκιου έχουν την τιμητική τους. Και καθώς ψήνετε και οι ξένοι σας απολαμβάνουν τα φαγητά, κάνουν επίθεση τα κουνούπια. Με ένα απλό τρικ και με τη βοήθεια του ίδιου του μπάρμπεκιου, μπορείτε να εμποδίσετε αυτή την ‘κάθοδο’! Απλά ρίξτε μερικά κλωναράκια δενδρολίβανου πάνω στα κάρβουνα καθώς ψήνετε. Όχι μόνο θα διώξετε τα κουνούπια αλλά θα δώσετε και μια επιπλέον γεύση στο φαγητό σας!
  6. Η σιντρονέλα (λεμονόχορτο) είναι θαυματουργή όσο αφορά στα κουνούπια. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι σιντρονέλας και ακολούθως ρίξτε πάνω σας λίγες σταγόνες 100 % καθαρό έλαιο σιντρονέλας.
  7. Τα κουνούπια ελκύονται από τα σκουρόχρωμα ρούχα. Οπότε φορέστε ανοικτόχρωμα ρούχα, με ελαφριά υφάσματα ( π.χ. βαμβακερά και πλεκτά που δεν θα σας ζεστάνουν) και όποτε μπορείτε, με μακρύ μανίκι. Ιδανικά θα είναι χαλαρά πάνω σας, γιατί τα κουνούπια μπορούν να εισχωρήσουν μέσα από στενά ρούχα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές