Θαλασσινά με σάλτσα κάρυ και ρύζι μπασμάτι

04 Νοεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

100 γρ σολομό φιλέτο 

100 γρ λαβράκι φιλέτο 

6 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες 

8 μύδια μεγάλα με κέλυφος ή χωρίς

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 φινόκιο ψιλοκομμένο 

100 γρ σέλινο  ψιλοκομμένο

50 γρ καρότο ψιλοκομένο   

1 τσιλι  ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. πάστα κάρυ 

1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

80 γρ λευκό κρασί

50 γρ γάλα καρύδας 

50 γρ κρέμα καρύδας 

2 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μέλι 

Για το ρύζι 

100 γρ ρύζι μπασμάτι 

200 γρ νερό

Αλάτι 

1 τ.μ λεμονόχορτο 

10 γρ τζίντζερ 

1 φύλλο δάφνης 

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα θαλασσινά και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, το σέλινο και το καρότο.

Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την σκόνη από το κάρυ και την πάστα. 

 

Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. 

Περνάμε την σάλτσα στο μπλέντερ για να έχουμε την ιδανική υφή.

Σε μια κατσαρόλα  , βάζουμε το ρύζι με το λεμονόχορτο, το τζινζτερ, τη δάφνη και το νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. 

 

Ψήνουμε τα θαλασσινά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Μεταφέρουμε την σάλτσα κάρυ σε ένα τηγάνι και βάζουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο  και την κουταλιά από το μέλι. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα θαλασσινά και σβήνουμε την φωτιά. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές