Υπέροχη γαλοπούλα στο φούρνο!

06 Οκτωβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4 άτομα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
135 λεπτά
Υλικά

4  στήθη γαλοπούλος
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν
¼ κ.γ. πιπέρι αλεσμένο

Εκτέλεση

Για το γλάσο
Ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από το εστραγκόν και πετάμε τα κλωνάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, μέλι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και τοποθετούμε τα στήθη γαλοπούλας πάνω σε ράγα, μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στο κρέας να έχει φτάσει τουλάχιστον στους 77C, περίπου 1 ώρα.

 

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αλείφουμε γενναιόδωρα τα στήθη γαλοπούλας με το γλάσο μέλι και μουστάρδας. Ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν κόψουμε τα στήθη σε φέτες ή τα σερβίρουμε ολόκληρα. 

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές