Το κουνουπίδι αλλιώς!

06 Μαρτίου 2020
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες)
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκέτα

⅔ αλεύρι self raising

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 αυγό

½ φλ. παγωμένο νερό

Φυστικέλαιο για τηγάνισμα

Φύλλα αντιδιού για σερβίρισμα

Για τη σως​ μπλε τυριού

100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο

¼ φλ. γάλα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σως μπλε τυριού, σε ένα μικρό πολυμίξερ, ανακατεύουμε το τυρί, το γάλα, το λάδι και το ξύδι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Το βάζουμε σε μια κανάτα και προσθέτουμε πιπέρι. Καλύπτουμε την κανάτα και αφήνουμε τις γεύσεις να εξελιχθούν.

Μαγειρεύουμε το κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αλεύρι και τη σκόνη τσίλι. Φτιάχνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Χτυπάμε μέσα το αυγό και νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ώστε να καλύψει το αλεύρι όλο το κουνουπίδι.

Σε ένα wok ή ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε αρκετό φυστικέλαιο ώστε να καλύψει το ένα τρίτο. Ζεσταίνουμε το λάδι, περίπου στους 160°C. Για να καταλάβουμε ότι το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε ένα κύβο ψωμιού μέσα που θα ροδίσει σε 30-35 δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιώντας λαβίδα, τινάζουμε το περιττό κουρκούτι και προσθέτουμε το κουνουπίδι στο λάδι. Τηγανίζουμε, σε δόσεις, για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπουκέτα. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε φύλλα αντιδιού στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το τηγανητό κουνουπίδι και περιχύνουμε με το σος μπλε τυριού.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές