Καραμελωμένα χοιρινά ribs με μπάρμπεκιου σος

03 Φεβρουαρίου 2021
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
140 λεπτά
Υλικά

 

Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
300 ml νερό 
1 κ.γ. κύμινο 
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη 
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά 
50 γρ καστανή ζάχαρη 
800 γρ χοιρινό 
100 γρ βούτυρο ανάλατο 

 

Για το μπάρμπεκιου σως 
1 κρεμμύδι, μεγάλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλ. δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
50 γρ μπέϊκον  
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
4 κ.σ. σάλτσα worcestershire
4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
150 ml χυμό από  ανανά 
200 ml κέτσαπ 
1/2 κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το χοιρινό.  Σοτάρουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Αλείφουμε το κρέας με βούτυρο  και πασπαλίζουμε  με το μείγμα από τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά  στους 200 βαθμούς στον αέρα.

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μπέϊκον και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο για να πάρουμε τα αρώματά του. Θα το αφαιρέσουμε στη συνέχεια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε ακόμα την worcestershire sauce και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί η οξύτητα από το μπαλσάμικο.

 

Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την κέτσαπ, την πάπρικα, το ταμπάσκο και το χυμό από τον ανανά ανακατεύοντας  μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και πολτοποιούμε το μείγμα με το μπίμερ ή το χτυπάμε στο μούλτι για να αποκτήσει βελούδινη υφή και το διατηρούμε στο ψυγείο. 

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές