3 Παιχνίδια με νερό για παιδιά!

03 Ιουνίου 2017
Με τον Κατακλυσμό σε λίγες μέρες και το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ, χρειαζόμαστε κι άλλες αφορμές για να παίξουμε παιχνίδια με το νερό έξω στην αυλή, τον κήπο τη βεράντα μας! Ποιος δεν θυμάται εξάλλου, τους νεροπόλεμους και τα άλλα παιχνίδια με νερό που έπαιζε όταν ήταν παιδί; Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ίδια χαρά, με αυτά τα 3 παιχνίδια με νερό!
 
Sponge Tag
 
sponges
 
Αντί να τρέχουν συνεχώς και να ζεσταίνονται, γιατί να μην τρέχουν και ταυτόχρονα να δροσίζονται; Αυτό μπορούν να το κάνουν με το παιχνίδι Sponge Tag! Για να παίξουν θα χρειαστείτε:
 
Μεγάλα σφουγγάρια ( όπως αυτά που χρησιμοποιείτε όταν πλένετε το αυτοκίνητό σας).
Ένα μεγάλο κουβά γεμάτο νερό
 
Όπως και στο παιχνίδι tag (αλλά καλύτερο), τα παιδιά θα βουτήξουν το σφουγγάρι τους μέσα σε ένα μεγάλο κουβά με νερό. Εκείνος που θα κρατά το σφουγγάρι θα κυνηγάει τα άλλα παιδιά σε μια προσπάθεια να κάνει tag τον ένα με το σφουγγάρι. Εκείνον που θα πετύχει θα του δώσει το σφουγγάρι για να κάνει το ίδιο! Πάντως δεν θα υπάρξουν λάθη για το ποιος έγινε tag αφού θα είναι το πιο βρεγμένο άτομο της παρέας!
 
Το λιωμένο παγάκι
 
icecube
 
Αυτό είναι ένα παιχνίδι, ιδανικό για τις μέρες που η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη, ή για τα παιδιά που τους αρέσουν οι προκλήσεις! Για να το παίξετε, θα χρειαστείτε να βάλετε σε μια γραμμή όλους τους παίκτες και να τους χωρίσετε σε ομάδες των δύο. Ο πρώτος παίκτης στη γραμμή από την κάθε ομάδα θα παίρνει ένα παγάκι.
 
Ο σκοπός είναι να τρίψει ο κάθε παίκτης το παγάκι στα χέρια του μέχρι να λιώσει. Όταν όμως αυτός ο πρώτος παίκτης νιώσει τα χέρια του να κρυώνουν πολύ, θα πρέπει να δώσει το παγάκι στον επόμενο παίκτη στη γραμμή. Η ομάδα που θα λιώσει το παγάκι, χρησιμοποιώντας τις λιγότερες πάσες στον συμπαίκτη, θα κερδίσει!
 
Κρύα πατάτα
 
waterballoon
 
Για αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες θα χρειαστούν μπαλόνια και νερό για να τα γεμίσουν. Πρέπει, πριν αρχίσει παιχνίδι, να έχετε τόσα μπαλόνια με νερό, όσα παίκτες. Έτσι θα μπορείτε να αντικαταστήστε εύκολα, όταν κάποιο σπάζει.  
 
Οι παίκτες θα σταθούν σε ένα κύκλο. Το παιχνίδι αρχίζει όταν οι παίκτες, πετάνε το μπαλόνι στο άτομο απέναντι τους. Δεν επιτρέπεται να πετάξουν το μπαλόνι στο άτομο δίπλα τους.
 
Το μπαλόνι θα περνά από χέρι σε χέρι, μέχρι να σπάσει. Όταν σπάσει στα χέρια ενός παίκτη, αυτός ο παίκτης βγαίνει από το παιχνίδι και οι υπόλοιποι συνεχίζουν με νέο μπαλόνι. Σκοπός του παιχνιδιού, είναι να σπάζουν μπαλόνια μέχρι να βγουν από το παιχνίδι οι παίκτες και να μείνει ο νικητής που θα είναι και ο πιο στεγνός από όλους!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές