Πανεύκολα palmier με καστανή ζάχαρη

17 Σεπτεμβρίου 2014
Φτιάχνει: 30 κομμάτια
 
Θα χρειαστείτε:
1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
6-7 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 
Πάμε…
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε με προσοχή το βούτυρο να μη μας κάψει. Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του λιγάκι. Σε λαδόκολλα απλώνουμε κατά μήκος τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Ανοίγουμε από πάνω το φύλλο της σφολιάτας, έτσι ώστε να κολλήσει στη μία του μεριά η ζάχαρη. Αλείφουμε με ένα πινέλο το βούτυρο (φυλάμε απειροελάχιστο για το τέλος) κι από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη που κρατήσαμε. Έτσι τώρα και η πάνω και η κάτω μεριά της σφολιάτας έχουν καστανή ζάχαρη. Όπως έχουμε μπροστά μας στον πάγκο κάθετη τη σφολιάτα, σαν μακριά λωρίδα, ξεκινάμε να τυλίγουμε τις δύο μακριές άκρες, σαν πάπυρο, προς το κέντρο. Μόλις συναντηθούν τα δύο ρολάκια, αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο και τα πιέζουμε ελαφριά με τα δάχτυλα να κολλήσουν. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45’ να σφίξει καλά. Σε αντικολλητικό χαρτί ή αν έχουμε σιλπάτ, τοποθετούμε τη ζύμη και με μυτερό, μεγάλο μαχαίρι κόβουμε φέτες τα palmier μας. Ψήνουμε στους 180°C για 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα. Όταν κρυώσουν καλά, τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο ώστε να μη μας μαλακώσουν.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές