Το απόλυτο burger με χοιρινό!

20 Ιουνίου 2017
Μόλις έχεις περάσει μια ολόκληρη μέρα στην παραλία, ο ήλιος έχει δύσει και το μόνο που χρειάζεστε για να συμπληρώσει την καλοκαιρινή σας νύκτα, είναι ένα νόστιμο δείπνο! Και τι καλύτερο από το...απόλυτο burger με χοιρινό μπιφτέκι! Θα χρειαστείτε τα εξής:
 
Υλικά ( Για 4 μερίδες):
 
4 έτοιμα Χοιρινά σπιτικά μπιφτέκια METRO
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
4-8 φέτες τυρί ένταμ
4-8 φέτες μπέικον
Σάλτσα BBQ
Κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα
 
Εκτέλεση:
 
Θα αρχίσουμε ψήνοντας πρώτα τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας τα από την άλλη πλευρά, στα μέσα του ψησίματος.
 
Καθώς ψήνονται τα μπιφτέκια, παίρνουμε τις φέτες του μπέικον και τις ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με λίγο λάδι, μέχρι να γίνουν τραγανές.  Γενικά, έχετε υπόψη σας πως το μπέικον θα ψηθεί πιο γρήγορα από τα μπιφτέκια. Έτσι όταν τελειώσει το ψήσιμο, Βαζουμε τις φετες μπεικον σε ένα πιατο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το λίπος από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο, απλωμένο με λαδόκολλα, για να απορροφήσει το λίπος. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να πετάξουμε το λάδι που απέμεινε και το λίπος από το μπέικον, ψήνουμε ελαφρά τα ψωμάκια, στο εσωτερικό τους για 1-2 λεπτά. 
 
´Όταν έχουν ψηθεί τα χοιρινά μπιφτέκια, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε μια φέτα τυρί ένταμ πάνω από το καθένα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, για 1 λεπτό μόνο, μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω από το μπιφτέκι.
 
Τέλος, παίρνουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε μέσα στα ψωμάκια. Προσθέτουμε  μαρούλι,  ντομάτα, κρεμμύδι και μια φέτα μπέικον από πάνω ενώ στο κάτω μέρος , μεταξύ μπιφτεκιού και ψωμιού βάζουμε λίγη σάλτσα μπαρμπεκιου.
 
Τα υπέροχα χοιρινά μας μπιφτέκια είναι έτοιμα!
Και τι ιδανικότερο συνοδευτικό, από φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές