Κρύο, καιρός για σούπα!

22 Νοεμβρίου 2016

Τι λέτε αυτή τη βδομάδα να ετοιμάσουμε μια σούπα με ελληνική καταγωγή; Πάμε να φτιάξουμε τον παραδοσιακό τραχανά με ντομάτα και φέτα!

 

Υλικά

1 φλ. ωμό τραχανά (περίπου 200 γρ.)

500 γρ. ντομάτας πασάτα (συμπυκνωμένος χυμός)

2 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα τριμμένη

Κρουτόνια ή παξιμαδάκια

500 ml ζωμό κότας

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαράνει. Βάζουμε το ζωμό κότας, την ντομάτα πασάτα, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 15’ λεπτά. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Στην πορεία προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει ο τραχανάς και γίνει λίγο σαν χυλός, είναι έτοιμος.

Τον σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω φέτα και παξιμαδάκια ή κρουτόνια και αν θέλουμε, ακόμα λίγο πιπέρι.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές