3 Σχολικά Γεύματα: Και υγιεινά και νόστιμα!

23 Σεπτεμβρίου 2016
Τώρα που έχουν αρχίσει τα σχολεία, είναι καλά να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή διατροφή ακόμα και όταν τα παιδιά μας βρίσκονται στο σχολείο.
 
Αυτά τα 3 γεύματα που μπορεί να πάρει το παιδί σας με ταπεράκι στο σχολείο, είναι υγιεινά, θρεπτικά και πολύ νόστιμα!
 

Το μεξικάνικο!

 
Τα quesadillas, είναι για κάποιο λόγο από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Εμείς προσθέτουμε αρκετά λαχανικά ώστε να τα κάνουμε και πολύ υγιεινά!
 
Υλικά: (Για 4)
 
3 φλ. ψημένα λαχανικά ( καλαμπόκι, μπιζέλι, φασολάκι)
 
1 στήθος κοτόπουλο, ψημένο στο γκριλ και κομμένο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
 
½ αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
4 μεγάλες τορτίγιες ( προτιμήστε ολικής αλέσεως)
 
2 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψημένα λαχανικά, το κοτόπουλο και το αβοκάντο. Καλύπτουμε για να μείνουν ζεστά.
 
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε την τορτίγια και από πάνω ¼ της ποσότητας μας σε τυρί. Ακολούθως, απλώνουμε το ¼ του μείγματος από λαχανικά και κοτόπουλο. Όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει, αρχίζουμε να σηκώνουμε με μια σπάτουλα, προσεκτικά, την τορτίγια και ελέγχουμε από κάτω εάν έχει ψηθεί. Όταν το τυρί έχει λιώσει εντελώς και από κάτω η τορτίγια, έχει ροδοκοκκινίσει σε σημεία, τότε το quesadilla είναι έτοιμο. Με την σπάτουλα διπλώνουμε, την τορτίγια στη μέση να καλύψει το άλλο μισό και πιέζουμε λίγο να γίνει σαν σάντουιτς.
 
Μεταφέρουμε το quesadilla σε επιφάνεια κοπής και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Για να είναι πιο εύκολο για το παιδί, να τις απολαμβάνει στο σχολείο, μπορούμε να τυλίξουμε την κάθε φέτα quesadilla ατομικά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα τορτίγια.
 
The mexican
 

Το Μεσογειακό

 
Αυτά τα χορταστικά muffin, με κολοκυθάκι και καρότο, θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους και θα τους δώσουν μια καλή ημερήσια δόση από λαχανικά. Είναι επίσης ιδανικά για πρόγευμα. Μπορείτε να ετοιμάστε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.
 
Υλικά: (Για 24-30)
 
1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 
½  κ.γ. κανέλα
 
¼ κ.γ. αλάτι
 
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
 
½ φλ. μέλι
 
1 μεγάλο αυγό
 
½ φλ. γάλα
 
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
 
1 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
 
1 φλ. τριμμένο καρότο
 
Εκτέλεση:
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνο. Αλείφουμε τις θήκες για τα muffin με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ κτυπάμε με σύρμα, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στο πλάι. 
 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το αυγό και το απόσταγμα βανίλιας. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ λίγο, δεν είναι ανάγκη πολύ. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το καρότο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
 
Γεμίζουμε τις θήκες των muffin με το μείγμα, μέχρι τα ¾ της θήκης.
 
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και για να δούμε ότι ψήθηκαν περνάμε μια οδοντογλυφίδα μέσα από το κέντρο του muffin. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
 
Zucchini muffin
 

Το γλυκό!

 
Υπάρχει τρόπος τα παιδιά σας ΚΑΙ να απολαύσουν ένα γλυκό ΚΑΙ να χορτάσουν ΚΑΙ να είναι υγιεινό. Αυτή η συνταγή για γλυκό burrito είναι πανεύκολη και καταπληκτική!
 
Υλικά: (Για 1 burrito)
 
1 τορτίγια ολικής αλέσεως
 
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
 
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
 
1 κομματάκι μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
 
½ κ.σ. μέλι
 
Εκτέλεση:
 
Ανοίγουμε την τορτίγια. Απλώνουμε το φυστικοβούτυρο. Τοποθετούμε παντού, τις φέτες μπανάνας και τα κομματάκια σοκολάτας και περιχύνουμε από πάνω το μέλι. Τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας , διπλώνοντας την μια άκρη. Το γλυκό burrito είναι έτοιμο!
 
Banana wrap
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές