Τελικός Eurovision! Καλή επιτυχία Κύπρος!

14 Μαΐου 2016
Η μεγάλη μέρα της Eurovision έχει φτάσει και εμείς φέτος έχουμε ακόμα έναν λόγο να την παρακολουθήσουμε αφού η Κύπρος συμμετέχει επάξια στον τελικό. Απολαύστε τη βραδιά, σερβίροντας στους φίλους σας αυτά τα 4 υπέροχα τσιμπήματα!
 

Κοτόπουλο σουβλάκι Satay

 
Ένα αγαπημένο πιάτο της Ταϊλανδέζικης κουζίνας και πολύ εύκολο να το φτιάξετε.
 
Υλικά ( Για 12 άτομα)
 
6 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια
 
7 κ.σ. φυστικοβούτυρο (μαλακό)
 
7 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 
7 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι ή lime
 
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
 
2. κ.σ. σκόνη κάρι
 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 
1 κ.γ. καυτή σάλτσα π.χ. Tabasco
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού ή lime, τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη κάρι, το σκόρδο και τη καυτή σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πιάσει παντού. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για δύο ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδι.
 
Αν έχετε μηχανή μπάρμπεκιου, την προθερμάνουμε από πριν, σε ζεστή φωτιά. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα ψήσετε και στο γκριλ.
 
Περνούμε το κοτόπουλο σε ξυλάκια και ακολούθως ψήνουμε, 5 λεπτά την κάθε πλευρά. 
 
Έτοιμα!
 

Γκουακαμόλε με ντομάτες

 
Μια παραλλαγή του κλασικού μεξικάνικου αυτού ντιπ με φρέσκιες ντομάτες. 
 
Υλικά ( για 4 άτομα)
 
3 αβοκάντο, καθαρισμένα 
 
1 lime, ο χυμός
 
1 κ.σ. αλάτι
 
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο
 
2 ζουμερές ντομάτες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε κύβους
 
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 
Λίγο πιπέρι καγιέν ( προαιρετικό)
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ, λιώνουμε το αβοκάντο, μαζί με το χυμό lime και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τις ντομάτες και το σκόρδο και αν θέλουμε και πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα για καλύτερη γεύση. Σερβίρουμε με nachos.
 

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον, τυρί και δενδρολίβανο

 
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στον συνδυασμό αυτό!
 
Υλικά (Για 6 άτομα)
 
100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
 
30 γρ. βούτυρο
 
250 γρ. μανιτάρια (μέτριου μεγέθους, ώστε να χωράει γέμιση μέσα)
 
2 κλωναράκια δενδρολίβανο, καθαρισμένα
 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 
150 γρ. τυρί Edam, τριμμένο
 
Εκτέλεση
 
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τα αφήνουμε στο πλάι.
 
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
 
Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον ώσπου να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον στο άλλο τηγάνι, που περιέχει το μείγμα των μανιταριών, μαζί με το τυρί και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά.
 
Γεμίζουμε τα «καπελάκια» των μανιταριών με το μείγμα του τυριού. Τα βάζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος, στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
 
Ψήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια για 15-20 λεπτά.
 

Πατατάκια παρμεζάνας

 
Μια πανεύκολη – θα χρειαστείτε ένα και μοναδικό συστατικό - και γεμάτη γεύση συνταγή!
 
Υλικά (Για 8 άτομα)
 
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο δίσκο.
 
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια, παρμεζάνα σε κύκλους των 4εκ και 5 εκ. Ψήνουμε για 4 λεπτά.
 
Αφαιρούμε τα «πατατάκια» παρμεζάνας προσεκτικά με ένα πλατύ μαχαίρι ή σπάτουλα. Με έναν πλάστη τα ανοίγουμε όσο είναι ακόμα ζεστά. Θα κολλήσουν πάνω στον πλάστη, αλλά τα αφήνουμε πάνω. Θα πάρουν έτσι το σχήμα του πλάστη. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε προσεκτικά και τα σερβίρουμε. 
 
 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές