Η εποχή των...ξένων!

22 Νοεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα αλλά και οι διάφορες ονομαστικές εορτές των ημερών, σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετούς επισκέπτες για τον επόμενο μήνα. Ας προετοιμάσουμε το σπίτι μας κατάλληλα με την εξής λίστα ανά χείρας.

1.Το συγύρισμα

Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν μαζευτεί στο σπίτι σας τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, πριν από την “επίθεση” των χριστουγεννιάτικων δώρων, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πλέον.

2. Το γέμισμα της κατάψυξης

Οι αυθόρμητοι καλεσμένοι θα είναι πάντα μέρος της εορταστικής περιόδου. Κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, αποθηκεύοντας στην κατάψυξη μερικά ήδη ψημένα προϊόντα (π.χ. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες και ούτω καθεξής) καθώς και κρεατικά που ψήνονται εύκολα στη σχάρα ή στα κάρβουνα. Το ψωμί επίσης παγώνει καλά, έτσι προσθέστε και μερικά ψωμάκια και πίτες.

3. Φροντίστε τον κήπο

Προς το τέλος του καλοκαιριού, ο κήπος μας άρχισε να φαίνεται λίγο παραμελημένος. Όλα χρειάζονταν ένα πότισμα και υπήρχαν πολλά χόρτα. Με τη βοήθεια των παιδιών σας, ποτίστε τα δέντρα και τα λουλούδια, βγάλετε τα χόρτα, μαζέψετε τα φύλλα και σκουπίστε. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, επικεντρωθείτε στην περιοχή της κεντρικής εισόδου του σπιτιού. Σκουπίστε την είσοδο, βγάλτε τα χόρτα και βουρτσίστε ττο χαλί της πόρτας.

4. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μπάνιο

Με τους συχνούς επισκέπτες οι τουαλέτες είναι γενικά τα πρώτα δωμάτια που χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Κάντε ένα δίλεπτο πέρασμα κάθε βράδυ και θα είστε έτοιμοι για το  μήνα που θα ακολουθήσει.

5. Προγραμματίστε τις μεγάλες δουλειές

 Αν έχετε αναβάλει κάποιες μεγάλες δουλειές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, προγραμματίστε τις πριν από την έναρξη της εορταστικής σεζόν. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε τα χαλιά και το σαλόνι σας! Κάντε μια λίστα με οτιδήποτε χρειάζεται πριν τα Χριστούγεννα και προγραμματίστε ανάλογα.

6. Προετοιμαστείτε για τα δείπνα

Εάν περιμένετε επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τότε είναι καλό να σιδερώσετε το τραπεζομάντηλο σας, να ελέγξετε ότι έχετε αρκετά ποτήρια, να ετοιμάσετε το καλό σας σερβίτσιου καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για το τραπέζι αυτή την περίοδο.

7. Μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού

Η εορταστική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους να κάνουν ένα διάλειμμα και να περάσουν κάποιο χρόνο. Αυτό περιλαμβάνει και ΕΣΑΣ! Ετοιμάστε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια μοιράστε τις δουλειές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να βοηθήσουν στο σπίτι και τώρα είναι η τέλεια περίοδος.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές