Η πιο γλυκιά Valentine’s Day!

07 Φεβρουαρίου 2019
Η πιο γλυκιά Valentine’s Day!

Υλικά:

Για το κέικ:

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

½ φλ. φυτικό λάδι

1 και ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 και  ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλ. σκόνη κακάο

1 κ.γ. Baking powder

1 k.g. σκόνη βανίλια ή εκχύλισμα

Για την σοκολάτα ganache:

160ml κρέμα γάλακτος ,πλήρης

150 γρ. σκούρα σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια

Για τη γέμιση και τη γαρνιτούρα:

1 και ½ φλ. φρέσκιες φράουλες

Φρέσκα φύλλα δυόσμου και λίγη κρέμα σαντιγύ

 

Εκτέλεση

Λαδώνουμε δύο στρογγυλά σκεύη για κέικ, διαμέτρου 15 εκ. και απλώνουμε στον πάτο τους λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σιγά σιγά κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την σκόνη κακάο, το baking powder και τη σκόνη βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά. Προσοχή, μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα, θέλουμε να είναι απλά ομογενοποιημένο.  Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρή. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί τους για περίπου 10 λεπτά. Ακολούθως βγάζουμε προσεκτικά τα κέικ από τα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια επιφάνεια.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σοκολάτα ganache. Βάζουμε τα κομματάκια της μαύρης σοκολάτας σε ένα μπολ και αφού ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βράσει τα ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε 2 λεπτά και ακολούθως ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η ganache. Την αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε το ¼ της σοκολάτας ganache πάνω από το πρώτο κέικ και περιμένουμε 10 λεπτά. Κόβουμε ½ φλ. φράουλες στη μέση και κατά μήκος και τις τοποθετούμε πάνω από την σοκολάτα ganache που έχουμε απλώσει πάνω από το πρώτο κέικ. Προσεκτικά τοποθετούμε το δεύτερο κέικ πάνω από τις φράουλες και μαλακά το πιέζουμε ώστε να στερεωθεί πάνω στο υπόλοιπο κέικ. Περιχύνουμε την υπόλοιπη ganache από πάνω. Περιμένουμε δέκα λεπτά και ακολούθως διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου και λίγη κρέμα σαντιγύ.