Καλοκαίρι στο χωνάκι!

19 Αυγούστου 2018
Καλοκαίρι στο χωνάκι!

Παγωτό Βανίλια

 

Υλικά

2 στικ βανίλιας

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

7000 γρ. ζάχαρη

3 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση

Μοιράζουμε τα στικ βανίλιας στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Δεν πετάμε τα σπόρια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, τα στικ βανίλιας και όταν βράσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε τα ασπράδια του αυγού και σιγά σιγά τα προσθέτουμε, κτυπώντας τα ταυτόχρονα με το σύρμα, μέσα στο ζεστό μείγμα της κρέμας. Περνάμε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο μέσα σε ένα άλλο μπολ και κτυπάμε μέσα με το σύρμα, τα σπόρια της βανίλιας. Βάζουμε το μείγμα, σε ένα κατάλληλο σκεύος και το φυλάμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να πήξει.

Παγωτό Σοκολάτα

 

Υλικά

2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ

½ φλ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα εβαπορέ, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια. Αφήνουμε στο πλάι. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσοχή, μην την κτυπήσετε υπερβολικά, θέλουμε να είναι αφράτη. Με μια σπάτουλα, «διπλώνουμε» μέσα το μείγμα του γάλα εβαπορέ και τα ανακατεύουμε μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατάλληλο δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή για όλη τη νύκτα.

Παγωτό Φράουλα

 

Υλικά

500 γρ. φράουλες

1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ

2 φλ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις φράουλες και με ένα κουτάλι, τις λιώνουμε μέχρι να έχουμε κομματάκια σε μέγεθος μπιζελιού. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα εβαπορέ. Αφήνουμε στο πλάι. Στον κάδο του μίξερ, κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομοιογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στο γάλα εβαπορέ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να «διπλώσουμε» τα υλικά μαζί. «Διπλώνουμε» μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε ένα κατάλληλο μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 6 ώρες.