Σολομός α λα μεξικάνικα

09 Αυγούστου 2018
Σολομός α λα μεξικάνικα

Υλικά ( 8-10 μερίδες)

8-10 τορτίγιες

230 γρ σολομό

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Σκόρδο σε σκόνη

Κύμινο

Τσίλι σε σκόνη ( προαιρετικό)

Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι ( 2%)

½ lime, ο χυμός

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για τα συνοδευτικά:

1 αβοκάντο, φέτες

Μαρούλι iceberg

Φέτες lime

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και τοποθετούμε τη σχάρα, με λαδόκολλα, στη μεσαία θέση. Τυλίγουμε τις πιτούλες τορτίγα σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε αμέσως στο φούρνο.

Βάζουμε το σολομό πάνω στην λαδόκολλα, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να χωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.

Εν τω μεταξύ,  ανακατεύουμε καλά, τα υλικά για τη σάλτσα. Την αφήνουμε στο πλάι και κόβουμε το αβοκάντο και το μαρούλι.

Όταν είναι έτοιμος ο σολομός, τον κόβουμε σε μπουκιές χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Βγάζουμε τις πιτούλες τορτίγια από το φούρνο και συναρμολογούμε τα tacos δηλαδή λίγο σολομό, σάλτσα, αβοκάντο και μαρούλι. Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα lime.