Σαλάτα με κολοκύθι , mozzarella και λιαστές ντομάτες

19 Φεβρουαρίου 2021
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Υλικά

 

3 πράσινα κολοκύθια
Φύλλα από baby σπανάκι  
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 πορτοκάλια , σε φιλέτα 
1 κόκκινη πιπεριά , σε φέτες  
20 ml ξίδι βαλσάμικο λευκό 

 

Για τις λιαστές ντομάτες

2 μεγάλες ντομάτες 
1 κ.γ. ζάχαρη 
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι ψιλοκομμένο 
αλάτι 
πιπέρι 
νερό 

 

Για το πέστο

100 γρ mozzarella 
Φύλλα βασιλικού 
50 γρ κουκουνάρι 
80 γρ λάδι
50 γρ παρμεζάνα 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό για να μπλατσιάρουμε τις ντομάτες για 15 δευτερόλεπτα αφού τις έχουμε χαράξει. 
Τις κρυώνουμε σε πάγο και αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 145 βαθμούς για 40 λεπτά. 

 

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto εκτός από την παρμεζάνα και πολτοποιούμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε καλά για να δέσουμε το pesto.

 

Κόβουμε πολύ λεπτά τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ  με τα φιλέτα του πορτοκαλιού, την πιπεριά, το σπανάκι και τη mozzarella. Στη συνέχεια προσθέτουμε το το πέστο, τοελαιόλαδο και το ξίδι για να μαρινάρουμε τη σαλάτα. 

 

Βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με ηλιέλαιο για να διατηρηθούν αρκετό καιρό στο ψυγείο.

Για το γαρνίρισμα του πιάτου θα χρειαστούμε τα φύλλα από το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες και μοτσαρέλλα.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές