Roll ‘em up!

10 Μαΐου 2019
Roll ‘em up!

Υλικά (8 ρολάκια)

1 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας

1 μελιτζάνα (μεγάλη, κομμένη κατά μήκος σε 8 λεπτές φέτες)

8 φέτες χαμ

150 γρ. τυρί ρικότα

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το 1 φλιτζάνι της σάλτσας ντομάτας.. Τοποθετούμε σε μια καθαρή επιφάνεια, τις φέτες μελιτζάνας. Βάζουμε πάνω από την κάθε μια, μια φέτα χαμ. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την ρικότα και την παρμεζάνα. Aλατοπιπερώνουμε και κατανέμουμε το μείγμα τυριού πάνω από την κάθε μελιτζάνα. Τυλίγουμε σφιχτά ώστε να κλείσει το κάθε ρολάκι και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα από το άλλο μέσα στο σκεύος και πάνω από την σάλτσα ντομάτας. Περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.