Χοιρινό σουβλάκι με γεύση από Ασία

21 Φεβρουαρίου 2019
Χοιρινό σουβλάκι με γεύση από Ασία

Υλικά (4 μερίδες)

1 kg χοιρινό σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

½ φλ. Ketchup

½ φλ. σπορέλαιο

½ φλ. σάλτσα σόγιας

½ φλ. καστανή ζάχαρη

¼ φλ. μηλόξυδο

¼ φλ. θαϋλανδέζικο sweet chili sauce

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

1 ματσάκι (περίπου 8) φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με φερμουάρ, βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε το χοιρινό σουβλάκι, κλείνουμε τη τσάντα καλά και ανακατεύουμε μέχρι η μαρινάδα να καλύψει όλο το σουβλάκι. Τοποθετούμε τη τσάντα σε ένα πιάτο και την βάζουμε στο ψυγείο για 8-24 ώρες.

Βγάζουμε το χοιρινό σουβλάκι από τη τσάντα, αφήνοντας μέσα οτιδήποτε μεγάλα κομμάτια κρεμμυδάκι και την υπόλοιπη μαρινάδα. Περιχύνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα τηγάνι μετρίου μεγέθους και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, σε μέτρια-υψηλή φωτιά, μέχρι να περάσουμε τα σουβλάκια μας σε σμίλες. Αφαιρούμε τη μαρινάδα από το τηγάνι και την περιχύνουμε σε 2 μπολ. Τη μαρινάδα από τον ένα μπολ θα τη χρησιμοποιήσουμε για να αλείφουμε το σουβλάκι καθώς θα ψήνεται και την άλλη για να την σερβίρουμε μαζί με το σουβλάκι.

Περνάμε τα σουβλάκια σε 4 σμίλες/ξυλάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στο γκριλ, στους 200C. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στο γκριλ και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Κάθε 3-4 λεπτά, τα αλείφουμε με τη μαρινάδα και τα γυρνάμε μέχρι οι άκρες από τα σουβλάκια να είναι τραγανές και καραμελωμένες.
Σερβίρουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.