Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

13 Σεπτεμβρίου 2018
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Σερβίρετε αυτές τις γευστικές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο, με πατάτες πουρέ ή φούρνο και με σαλάτα ή λαχανικά στη σχάρα.

Υλικά (4 άτομα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 χοιρινές μπριζόλες (περίπου πάχους 2,5 εκ.)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

1 κ.γ. διάφορα βότανα (italian mix)

¾ φλ. ξηρό λευκό κρασί

½ φλ. ζωμός κοτόπουλου

1 κ.σ. corn flour

1 κ.σ. νερό

1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι, ψήνοντας και από τις δύο πλευρές, συνολικά για 8-10 λεπτά. Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ταψί. Τις καλύπτουμε με τις φέτες κρεμμυδιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ιταλικά βότανα, το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τις μπριζόλες.

Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πώμα ή καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει και να έχουν ψηθεί πλήρως οι μπριζόλες.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε ζεστές.

Για τη σάλτσα

Με ένα κουτάλι, αφαιρούμε το περιττό λίπος από τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι ή το ταψί. Σουρώνουμε τα υγρά σε ένα τηγάνι ή σε αυτό που ψήσαμε τις μπριζόλες και το βάζουμε πάνω σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Βράζουμε το υγρό για περίπου ένα λεπτό μέχρι να πήξει ελαφρώς και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

Tip

Για να αυξήσουμε την ποσότητα της σάλτσας, χρησιμοποιούμε 1 φλιτζάνι κρασί, ¾ φλ ζωμό κοτόπουλου και 1 ½ κουταλάκια corn flour για να πήξει.