My sweet Valentine!

01 Ιανουαρίου 1970
METRO Supermarkets

Υλικά:

2 φλ αλεύρι, γ.ο.χ.

1 ¾ φλ. Ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. Ζάχαρη άχνη

½ φλ. + 1 κ.σ. Γάλα σε σκόνη

1 ¼ φλ. Baking powder

1 κ.γ. Άρωμα βανίλιας

2 μεγάλα αυγά

¼ φλ. Μαρμελάδα φράουλα

1 κ.σ. Νερό

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.  Λαδώνουμε δύο ταψιά και απλώνουμε λαδόκολλα. Σε ένα μίξερ με φτερό, χτυπάμε το βούτυρο για μερικα δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ξύνοντας το μπολ ταυτόχρονα. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας ένα ένα κάθε φορά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Με μια πλαστική σπάτουλα ή ένα ξύλινο κουτάλι, μαζεύουμε το αλεύρι στο κέντρο και ξαναχτυπάμε. Μειώνουμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά αργά μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

Πάνω στον πάγκο, απλώνουμε ένα πλαστικό σελοφάν. Παίρνουμε το ένα μέρος και το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 πλαστικά σελοφάν. Με ένα πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος περίπου ½ εκ. Αφαιρούμε το πάνω μέρος του σελοφάν, και με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων, κόβουμε σε όλη τη ζύμη, μπισκότα διαμέτρου περίπου 7εκ. Κάνουμε το ίδιο και με την δεύτερη ζύμη.

Πιέζουμε μαλακά, ένα κόφτη σε σχήμα καρδιάς, περίπου 5εκ, στο κέντρο του κάθε κύκλου ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα καρδιάς στην μέση. Κόβουμε όσα πιο πολλά μπισκότα μπορούμε. Τα μισά από τα μπισκότα μας πρέπει να έχουμε σχήμα καρδιάς στο κέντρο και τα υπόλοιπα όχι. Ότι περισσεύει το κρατάμε και αφού μαζέψουμε όλα τα υπολείμματα της ζύμης από τη δεύτερη ζύμη αργότερα, μπορούμε να τα ξαναζυμώσουμε και να φτιάξουμε κι άλλα μπισκότα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα με την καρδιά στη μέση, πάνω από τα στρογγυλά μπισκότα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλας μαζί με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε καλά, ώστε η μαρμελάδα να αραιώσει λίγο και να γίνει πιο εύκολο να την απλώσουμε πάνω στα μπισκότα. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μαρμελάδα και κόβουμε λίγο την άκρη του. Γεμίζουμε το κάθε κενό σε σχήμα καρδιάς με τη μαρμελάδα, αρχίζοντας από τις άκρες και προχωρώντας στο κέντρο. Προσοχή, μην γεμίσετε υπερβολικά τα κενά με μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε όλα τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170C για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Μόλις περάσει η μισή διάρκεια του ψησίματος, εναλλάσουμε τα ταψιά. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια επιφάνεια ώσπου να κρυώσουν εντελώς. Τα μπισκότα του Αγίου Βαλεντίνου είναι έτοιμα!

 

Σημείωση:

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τη σκόνη γάλακτος με φρέσκο γάλα χρησιμοποιήστε:

½ φλ. σκόνη γάλακτος + 2 φλ. νερό = 2 φλ. φρέσκο γάλα

1 κ.σ. σκόνη γάλακτος + ¾ φλ. νερό = ¾ φλ. φρέσκο γάλα

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png